19:42 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  28312

  O delegație israeliană, condusă de comandantul forțelor aeriene israeliene, Amikam Norkin, va merge la Moscova pentru a prezenta detaliile investigației israeliene în legătură cu incidentul legat de avionul Il-20 rusesc, doborât luni în Siria.

  BUCUREŞTI, 20 sept — Sputnik. Comandantul forțelor aeriene israeliene, Amikam Norkin, merge astăzi la Moscova pentru a face schimb6 de informații despre prăbușirea avionului Il-20 rusesc în Siria, a afirmat serviciul său de presă.

  "Comandantul Forțelor Aeriene și oamenii care îl însoțesc vor prezenta în detalii ce s-a întâmplat, inclusiv… constatările generale ale anchetei efectuate de Forțele de Apărare a Israelului", se arată în declarație.

  Reamintim că un avion Iliushin Il-20 a fost doborât accidental de o baterie antiaeriană a armatei siriene din zona Latakia, în timp ce forțele aeriene israeliene se aflau într-o misiune în aceeași regiune. Moscova a acuzat armata israeliană că a creat în mod deliberat o situație periculoasă care a dus la distrugerea aparatului rusesc.

  Partea israeliană, la rândul său, a afirmat că autoritățile din Siria sunt responsabile. Israelul și-a exprimat regretul și a declarat că este gata să furnizeze Moscovei toate informațiile necesare în ancheta sa.

  Tematic

  După provocarea din Siria, ministrul rus al Apărării a vorbit cu omologul său israelian
  Tagurile:
  il-20, Latakia, avion doborât, Israel, Siria, Rusia

  Știrile Zilei