10:07 20 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.07
 • UAH0.63
  Дополнительное пленарное заседание Госдумы РФ

  Rusia: banii confiscați pentru fapte de corupție vor pleca în Fondul de Pensii

  © Sputnik / Vladimir Fedorenko
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19760

  În Rusia banii confiscați de la persoanele condamnate pentru corupție vor fi direcționați în bugetul Fondului de Pensii.

  BUCUREȘTI, 27 sept — Sputnik. Duma de Stat a adoptat un proiect de lege potrivit căruia mijloacele confiscate de la cei condamnați pentru corupție vor fi direcționate spre Fondul de Pensii al Rusiei, transmite RIA Novosti.

  Documentul menționează printre sursele încasărilor în Fondul de Pensii din anul 2019 mijloacele bănești confiscate, precum și banii obținuți prin vânzarea proprietăților confiscate de la persoanele condamnate pentru acte de corupție.

  La solicitarea autorilor proiectului, Trezoreria Federală a prognozat că volumul unor astfel de venituri pentru perioada 2019-2024 ar putea constitui 1,8 miliarde de ruble, a explicat săptămâna trecută unul din autorii proiectului, primul adjunct al președintelui fracțiunii "Rusia Unită", Andrei Isaev.

  În același timp, el a subliniat că această sumă este una convențională, pentru că nimeni nu poate prognoza cu exactitate câți bani vor fi confiscați de la cei condamnați pentru corupție în următorii șase ani. "În cazul dat este mai important principiul potrivit căruia banii confiscați de la cei corupți vor fi direcționați spre soluționarea anumitor probleme sociale", a menționat parlamentarul rus.

  "Această lege va permite direcționarea în bugetul Fondului de Pensii a mijloacelor financiare confiscate pentru realizarea sarcinilor fondului în contextual modificării legislației cu privire la pensii", a declarat primul adjunct al șefului comisiei pentru buget și impozite, Gleb Hor.

  Tematic

  Rusia: ministrul Dezvoltării Economice, reținut pentru corupție
  Tagurile:
  confiscare, Fondul de pensii, corupție, Duma de Stat, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei