17:40 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Balet

  Astăzi este lansat proiectul „Baletul rus", peste o lună vom admira marile lui vedete

  © Sputnik / Alexandr Kryazhev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (191)
  10710

  În data de 2 octombrie se celebrează „Ziua Internaţională a Baletului" - pe 31 octombrie, românii îi pot vedea în scenă pe artiştii Teatrului Bolşoi din Moscova la Bucureşti.

  BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Baletul rus este cunoscut în toată lumea şi, de aceea, astăzi se lansează proiectul „Baletul rus".

  Doritorii pot afla, pe această cale, informaţii despre renumitele creații de gen, cum ar fi, spre exemplu, „Lacul Lebedelor", „Romeo şi Julieta", dar şi despre celebrele balerine Maia Pliseţkaia sau Ekaterina Maksimova.

  Cele mai importante trupe de balet din lume, precum trupa teatrului Bolşoi din Moscova, The Royal Ballet sau The Australian Ballet organizează azi transmisiuni online pe reţelele de socializare unde vor povesti despre culisele baletului, informează Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti pe pagina sa de Facebook. 

  De altfel, zece dintre cei mai buni artişti ai Companiei de Balet Bolşoi din Moscova vor susţine, în data de 31 octombrie 2018, la Sala Palatului, un „Spectacol de Gală". Aceştia fac parte din elita baletului, fiind deţinători a numeroase premii internaţionale.

  Sputnik i-a prezentat pe aceşti artişti aici, prilej cu care românii au putut afla amănunte interesante despre cei care vor veni să îi încânte cu mişcări pline de graţie.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (191)

  Tematic

  Evenimentul cultural al anului - Compania de Balet Bolshoi, la Bucureşti
  Festivalul Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, la a 26-a ediție
  Tagurile:
  turneu, prioect de promovare, balet, Teatrul Bolșoi, România, Rusia


  Știrile Zilei