03:20 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19610

  Aparatul teleghidat Vityaz, pe care cercetătorii ruși îl vor trimite în 2019 pentru a studia abisurile Oceanului Mondial, va transmite imagini în direct.

  BUCUREŞTI, 3 oct — Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință ruși intenționează să culeagă noi date despre Groapa Marianelor din Oceanul Pacific, cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului.

  Drona subacvatică Vityaz, care își va începe misiunea până în toamna anului 2019, va transmite imagini în direct de la o adâncime de 11.000 de metri, a declarat Viktor Litvinenko, șeful grupului de proiect al Fundației Ruse pentru proiecte de cercetare avansată.

  „Vrem să ne asigurăm că imaginile vor fi transmise online. Se aşteaptă ca Vityaz să fie formată din două dispozitive: o stație de bază redusă la dimensiunile unei picături și un dispozitiv operând în jurul acesteia. Informația va fi transmisă de stația de bază pentru a fi recepționată de cel de-al doilea dispozitiv, aflat la o distanţă de 150 de kilometri. Speram sa realizăm o transmisiuni live ale imaginilor din Groapa Marianelor", a declarat Litvinenko.

  Pe lângă drona subacvatică, o altă stație va fi, de asemenea, cufundată în partea cea mai adâncă din Groapa Marianelor. Aceste dispozitive vor fi folosite pentru a realiza harta gropii, pentru a cerceta și clasifica obiecte, pentru a colecta date hidrologice, fotografii și videoclipuri.

  Prin acest proiect se planifică dezvoltarea unor tehnologii pentru crearea de roboţi subacvatici care pot ajunge la adâncimi extreme.

  Tematic

  Presa americană dă alarma: Rusia dezvoltă o dronă submarină distrugătoare
  Vladimir Putin a vânat o știucă timp de două ore sub apă
  Rusia va avea în curând submarine autopilotate
  Tagurile:
  transmisiuni live, Groapa Marianelor, cercetare, Drona subacvatică Vityaz, Rusia


  Știrile Zilei