08:11 19 Martie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.21
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63
  S-300 Favorite surface-to-air missile systems during a bilateral drill of air defense and aviation forces of the Western Military District

  Moscova declară că noi pași vor urma livrării S-300 în Siria

  © Sputnik / Russian Defence Ministry
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (392)
  25310

  Rusia a finalizat prima livrare a sistemelor S-300 în Siria, incluzând 49 de unități de componente legate de echipamente, cum ar fi radare, sisteme de bază ghidare, posturi de comandă și patru lansatoare, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

  BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik. Canalul de „deconflictualizare” dintre Rusia și Israel va rămâne în vigoare, în ciuda doborârii avionului Il-20, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Verșinin.

  Sistemele S-300 furnizate de Rusia către Siria vor oferi un nivel calitativ nou de apărare aeriană, această livrare fiind urmată de alte măsuri anunțate anterior de Ministerul Apărării, a spus Verșinin pentru Sputnik.

  "Într-adevăr, au fost instalate sistemele anti-rachete S-300, acesta este un nivel calitativ nou de apărare aeriană, voi accentua, apărare. Vor fi urmați pașii anunțați public de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu", a spus ministrul adjunct.

  Potrivit lui Verșinin, acest lucru schimbă situația "pe teren".

  Moscova speră ca Tel Aviv-ul să exercite o bună judecată în regiune în ciuda declarațiilor Israelului privind imposibilitatea abandonării operațiunilor militare în Siria pe fondul aprovizionării rusești cu sisteme de apărare aeriană S-300, a declarat într-un interviu pentru Sputnik ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Verșinin.

  Pe 24 septembrie, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat măsuri de sporire a securității personalului militar rus din Siria, ca răspuns la doborârea unei aeronave Il-20, responsabilitatea pentru care Rusia a plasat-o Israelului.

  Ministrul Apărării a declarat că, în conformitate cu instrucțiunile președintelui, Moscova va transfera S-300 în Siria în două săptămâni.

  Ministrul a menționat că în 2013, la cererea Israelului, Rusia a suspendat livrările de S-300 către Siria, dar acum situația s-a schimbat și nu din vina Rusiei. La 2 octombrie, șeful Ministerului Apărării a raportat implementarea livrării de S-300 și a altor echipamente către Siria.

  Măsura a fost luată pentru a spori siguranța armatei ruse din regiune. Potrivit acestuia, au fost livrate patru lansatoare și alte echipamente.

  Тема:
  Războiul din Siria (392)

  Tematic

  Vladimir Putin despre viitorul trupelor străine din Siria
  Apărarea rusă a difuzat un video cu livrările de S-300 în Siria
  S-o vedem și pe asta. Teheranul lovește o bază «teroristă» în Siria. FOTO, VIDEO
  1.114 de civili uciși de raidurile coaliției conduse de SUA în Irak și Siria din 2014
  Reconstiruirea 3D a doborârii Il-20 rusesc în Siria (VIDEO)
  Apărarea rusă a divulgat detalii ale prăbuşirii Il-20 în Siria (VIDEO)
  După provocarea din Siria, ministrul rus al Apărării a vorbit cu omologul său israelian
  Tensiuni maxime în Siria. Moscova este gata să răspundă la atacuri
  Berlinul, despre o eventuală implicare a Germaniei în operațiunile din Siria
  Tagurile:
  S-300, Rusia, Israel, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei