20:30 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  S-400

  Rachetele ruseşti S-400 pentru India: Delhi reacționează la amenințările Washingtonului

  © Sputnik / Sergey Pivovarov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (115)
  673100

  În ciuda amenințării cu privire la posibile sancțiuni din partea SUA, India nu va renunța la achiziționarea sistemelor de rachete sol-aer S-400 rusești, a declarat un general indian. Potrivit acestuia, Delhi este capabilă să-şi apere propriile interesele.

  BUCUREŞTI, 8 oct — Sputnik, Doina Crainic. Autoritățile indiene intenționează să continue o „politică independentă" privind achiziționarea sistemelor de apărare S-400 rusești, a declarat generalul Bipin Rawat, șeful Statului Major al Armatei Indiene, citat de New Indian Express. 

  „Da, știm că ne pot fi impuse sancțiuni, dar urmărim o politică independentă", a declarat Rawat, după călătoria sa de șase zile în Rusia. 

  Bipin Rawat a adăugat că Moscova este interesată de cooperarea cu Delhi în probleme de apărare, India având o armată puternică, fiind capabilă să-și apere propriile interese. 

  Pe 5 octombrie, Vladimir Putin și Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, au semnat un contract pentru livrarea a cinci regimente S-400 Triumph, în valoare de peste 5,4 miliarde de dolari. 

  În august 2017, Statele Unite au adoptat o lege împotriva adversarilor SUA (CAATSA, Countering Americas's Adversaries Through Sanctions Act), care, printre altele, amenință cu sancțiuni secundare care ar putea fi impuse ţărilor care cumpără arme rusești. 

  La începutul lunii septembrie, luând cuvântul la Fundația Carnegie pentru Pace Internațională, la Washington, secretarul adjunct în Departamentul Apărării, responsabil cu regiunea Asia-Pacific, Randall Schriver, a declarat că nu poate garanta că India va fi scutită de Legea CAATSA.

  Тема:
  Industria militară rusă (115)

  Tematic

  Putin: Rusia și India sunt legate prin relații puternice de prietenie
  A fost semnat acordul de livrare către India a sistemelor antiaeriene S-400
  Tancul rus Т-90, cu îmbunătățiri făcute în India
  Axa Paris – New Dehli: Franța vrea o relație strategică cu India
  Un elefant a fost împușcat în India, după ce a strivit 15 oameni. Detalii
  "Mesaj strategic" pentru Beijing: SUA fac exerciții comune cu India și Japonia
  Rusia înarmează India. Un sistem complex de rachete vor fi livrate
  Tagurile:
  CAATSA, S-400, Randall Schriver, Bipin Rawat, Narendra Modi, Vladimir Putin, Washington, India, Rusia, SUA


  Știrile Zilei