09:30 16 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.99
 • USD17.73
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.68
  Venus

  O misiune ruso-americană va pleca spre Venus. Când se va întâmpla

  CC BY 2.0 / NASA Goddard Space Flight Center / SDO's Ultra-high Definition View of 2012 Venus Transit - 193 Angstrom
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15713

  O misiune spațială ruso-americană urmează să plece în 2026 spre Venus pentru studierea suprafeței și atmosferei planetei.

  BUCUREȘTI, 9 oct — Sputnik. Lansarea misiunii ruso-americane „Venus-D" pentru studierea planetei va avea loc în anul 2026, a declarat agenției RIA Novosti cercetătorul Institutului ai studiilor spațiale din cadrul Academiei de Științe ai Rusiei, Irina Kovalenko.

  Potrivit ei, aparatul va fi lansat cu ajutorul rachetei "Angara".

  „Există două variante a zborului spre Venus: scurt, în decurs de patru luni, și unul îndelungat — timp de șase luni. Ambele au niște caracteristici similare în ceea ce privește consum de combustibil și masa încărcăturii transportate. Pentru anul 2026 cea mai optimă variantă este zborul de șase luni, cu o lansare în luna iunie", a menționat Kovalenko.

  Satelitul se va afla pe orbita planetei Venus timp de trei ani. De pe orbită ar urma să fie lansate module de aterizare care vor lucra pe suprafața planetei timp de două ore și două luni.

  Potrivit omului de știință, Rusia răspunde în cadrul proiectului de lansarea rachetei și de aparatul spațial, în timp ce NASA lucrează asupra dispozitivelor de măsurare, module de aterizare mici, care ar putea include și sonde spațiale pentru studierea atmosferei. În același timp, partea științifică a proiectului este elaborată în comun de savanții americani și ruși.

  Pregătirea misiunii

  Despre cooperarea oamenilor de știință din cele două țări în realizarea acestei misiuni anunțase Vladimir Putin, în cadrul liniei directe. Anterior se evitase numirea unor termeni exacți ai lansării, însă se vorbea că aceasta ar putea avea loc în anul 2025.

  Proiectul "Venus-D" este inclus în programul federal rus spațial până în anul 2025, însă a fost exclus mai târziu. În anul 2013 SUA și-a exprimat interesul pentru acest proiect. În același an a fost format un grup de lucru pentru studierea planetei Venus în baza misiunii „Venus-D", care include reprezentanții ambelor state.

  În 2014, după evenimentele din Ucraina, activitatea grupului a fost suspendată, fiind realuată în 2015. La sfârșitul anului 2018 urmează să fie finalizată munca asupra de elaborării în comun a proiectului.

  Tematic

  Primul turist spațial care va face înconjurul Lunii a fost ales, curând îi vom afla numele
  Rusia este îngrijorată de militarizarea spațiului cosmic
  Alertă în spațiu: Nava Soiuz, fisurată, scurgere de aer din habitaclu
  Rusia, din nou în capacitate de a monitoriza spațiul cosmic. Inclusiv, din Moldova
  Arme în Spațiu: Moscova trimite un „semnal important" Washingtonului
  Cosmonauții ruși au fost nevoiți să stea 8 ore în spațiul deschis - VIDEO
  Șeful Pentagonului: spațiul cosmic este un nou teatru de operațiuni militare
  Războiul Stelelor: În scurt timp, SUA vor proceda la crearea trupelor spațiale
  Moscova: SUA le convine lipsa unor reguli de desfășurare a armelor în spațiul cosmic
  Fenomen îngrijorător: Migrarea mistreților spre spațiul UE. VIDEO
  Tagurile:
  Venus-D, Venus, planeta, Irina Kovalenko, Rusia, SUA


  Știrile Zilei