18:42 25 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Lansarea rachetei Soyuz

  Accident în timpul lansării rachetei „Soyuz”

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  372 0 0

  În timpul lansării rachetei purtătoare Soiuz MS-10 cu noul echipaj al ISS s-a produs un "accident", a anunțat Roskosmos.

  BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik. La bordul Soiuz MS-10 sunt membrii misiunii ISS-57/58, cosmonautul rus Alexei Ovcinin și astronautul american Nick Haig.

  Potrivit sursei RIA Novosti, echipajul va avea o aterizare de urgență pe Pământ, cel mai probabil în Kazahstan. Astronauții suportă acum o suprasarcină de 6G, a precizat sursa. Pentru comparație, la start suprasarcina este de 1-7g.

  Transmisiunea video s-a oprit la câteva minute după start.

  După o evacuare de urgență din cauza unei defecțiuni a motorului, racheta Soyuz MS-10 a aterizat în stepele din Kazahstan. Cei doi astronauți de la bord sunt nevătămați.

  ​Era planificat ca Ovchinin și Haga să petreacă 187 de zile în spațiu. În acest timp, cosmonautul rus trebuia să efectueze un experiment "Bioprinter 3D magnetic". Pentru prima dată în istoria segmentului rus al ISS, echipajul intenționa să încerce să crească mici probe (2-3 milimetri) de cartilaj uman și glandă tiroidă a rozătoarelor.

     Știrile Zilei