21:02 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Automobilul Kortej

  Motorul automobilului lui Putin – transformat într-un motor de avion

  © Photo : НАМИ / Степан Шумахер
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15401

  În cadrul proiectului Cortege, prin care se doreşte crearea unor maşini destinate elitei ruse, producătorii de aeronave studiază ce modificări trebuie făcute unui motor de automobil pentru a-l face adaptabil la un avion.

  BUCUREŞTI, 16 oct — Sputnik, Doina Crainic. Se fac încă cercetări pentru studierea metodologiei de transformare a unui motor de automobile într-unul de avion, a declarat pentru Sputnik Sphanik Mikhail Gordine, directorul general al Institutului Central pentru Construcția de Motoare Aeriene.

  După cum a explicat oficialul, compania a semnat un contract cu ministerul Industriei și Comerțului pentru a studia în detaliu ce modificări specifice trebuie aduse unui motor de automobil astfel încât să aibă şi caracteristicile unui motor de avion. 

  „Luăm un motor de autovehicul Cortege și îl transformăm într-un motor de avion. Acest lucru va conduce la crearea unui prototip", a adăugat Gordine. 

  „Motoarele auto sunt produse în masă, astfel, costul lor este mult mai mic, ceea ce ar permite construirea unui motor aerian relativ ieftin", a mai precizat oficialul. 

  Acesta a mai spus că a fost ales automobilul Cortege, deoarece este cel mai modern motor de automobil din Rusia. „Dacă totul va merge conform planului, acest proiect va intra în faza de testare într-un an și jumătate sau în doi ani", a declarat Mikhail Gordine. 

  Proiectul Cortege are ca scop crearea unei serii de mașini pentru personalități de nivel înalt: limuzină, sedan și rulotă. Cel mai cunoscut vehicul din serie, limuzina Aurus Senat, din cadrul proiectului Cortege, o mașină pentru elita conducătoare a Rusiei, şi-a făcut prima apariție la ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Putin.

  Tematic

  Limuzina lui Putin,expusă pentru prima dată în public la Salonul Auto de la Moscova
  Putin, în cadrul ”Liniei directe”, despre autoironie, sacrificii, credința în Dumnezeu
  Putin este considerat în Moldova liderul străin cu cea mai mare autoritate
  Putin: instinctul de autoconservare impune RPDC să creeze arme de exterminare
  Putin a făcut o declarație șocantă pentru constructorii ruși de automobile
  Tagurile:
  Cortege, Kortej, automobil, Motor, Limuzină, Mikhail Gordine, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei