17:17 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Tehnica militară rusească (60)
  83340

  Rusia continuă să-și modernizeze armele, de data aceasta prezentând o nouă bombă, denumită Drel. Iată care sunt capacitățile acesteia.

  BUCUREŞTI, 31 oct – Sputnik, Doina Crainic. Bombeta unificată PBK-500U SPBE-K, denumită Drel, diferă în mare măsură de toate modelele analoage existente, a declarat directorul grupului Tekhmash, parte a consorțiului Rostec, într-un interviu acordat postului de televiziune Zvezda.

  „Este adevărat că această bomba atrage un interes sporit datorită designului său original. Prima sa caracteristică este faptul de a putea să alunece înainte de a intra în zona DCA. Bomba este dotată cu elemente pentru ghidare care îi permit să își corecteze traiectoria cât mai bine înainte de a-și atinge ținta”, a spus oficialul.

  Potrivit acestuia, o altă particularitate a bombei este capacitatea ei de autodistrugere.

  „Trebuie să vă spun că mai există o caracteristică interesantă. Este posibil ca muniţia să nu-şi atingă ținta. Astfel că am creat un sistem care asigură autodistrugerea bombei în cazul în care aceasta îşi ratează ţinta. După un timp, bomba explodează singură”, a dezvăluit directorul grupului Tekhmash, citat de Sputnik France

  Bomba a fost dezvoltată în 2015 și a fost supusă testelor începând din 2016. Grupul Tekhmash speră că armata rusă va fi dotată cu această nouă bombă în 2019.

  Тема:
  Tehnica militară rusească (60)

  Tematic

  Un nou bombardier supersonic rus este pe punctul de a-și desface aripile
  Rușii au bombardat obiectivele teroriștilor din Siria - VIDEO
  SUA au prezentat cum avioanele F-15 lansează bombe nucleare - VIDEO
  Tagurile:
  elaborare, Bomba


  Știrile Zilei