19:28 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (117)
  48860

  În 2018, Rosoboronexport a furnizat arme și echipament militar în peste 40 de țări și a încheiat peste 1100 contracte în valoare de aproape 19 miliarde de dolari, ceea ce înseamna cu un sfert mai mult decât în anul precedent, potrivit unei declarații a agenției.

  BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cu ocazia aniversării a 18 ani de la înfiinţare, agenția rusească de export de arme Rosoboronexport, care aparține companiei rusești Rostec, a făcut un bilanț al activităților sale de la înfiinţarea sa.

  „În 18 ani, Rosoboronexport a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de arme şi echipamente militare şi a atins niveluri record. Astăzi, Rusia ocupă locul doi în lume în ceea ce priveşte cooperarea militar-tehnică. Registrul de comenzi al Rosoboronexport depăşeşte 50 de miliarde de dolari [peste 43 de miliarde de euro], iar volumul total al livrărilor a depășit 150 de miliarde de dolari [peste 130 de miliarde de euro]”, a declarat directorul executiv al companiei Rostec, Serghei Tchemezov, într-un comunicat publicat pe site-ul Rosoboronexport

  Cifrele pentru anul curent sunt, de asemenea, importante și dovedesc faptul că Rosoboronexport continuă să-și consolideze poziția pe piața mondială, a declarat Alexander Mikheev, director executiv al Rosoboronexport.

  „Nu cu mult timp în urmă, am semnat cel mai important contract din istoria companiei noastre, cu furnizarea de sisteme de apărare antiaeriene S-400 Triumf în India. În total, în 2018, am livrat arme și echipamente militare în peste 40 de țări din întreaga lume. În același timp, au fost semnate peste 1.100 de contracte în valoare totală de aproape 19 miliarde de dolari [peste 16 miliarde de euro], ceea ce reprezintă cu aproape un sfert mai mult decât cifra de anul trecut”, a afirmat Mikheev.

  Potrivit comunicatului de presă, Rosoboronexport a extins catalogul producției sale pe tot parcursul anului și continuă să promoveze în mod activ noi echipamente militare pe piața mondială, printre care sistemele de apărare aeriană Viking și Tor-E2, tancurile plutitoare Sprut-SDM1, proiectele Sarsar şi Karakurt, precum și avioanele de alimentare cu combustibil Il-78MK-90A și avionul pentru transport militar Il-76MD-90A (E).

  Тема:
  Industria militară rusă (117)

  Tematic

  Noua armă temută: Prima dronă subacvatică cu pușcă de asalt, dezvoltată în Rusia
  Putin: Noile arme rusești sunt superioare celor străine
  Armata Rusă: Adio, legendara ”ușanca”!
  SUA vor să producă arme Kalașnikov. Reacția concernului rus
  Rusia vrea să devină numărul unu mondial în exportul de arme
  Tagurile:
  export, Arme, Rosoboronexport


  Știrile Zilei