16:22 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Serghei Lavrov

  Lavrov: Moscova este gata să ridice embargoul contra UE, dar ea trebuie să facă primul pas

  © Sputnik / Максим Блинов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15810

  Moscova este gata să-și ridice embargoul împotriva Uniunii Europene, însă ea trebuie să facă primul pas, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat ziarului El Pais.

  BUCUREȘTI, 6 nov - Sputnik. Rusia este gata să-și ridice embargoul ca răspuns la sancțiunile Uniunii Europene, dar acesta trebuie să facă primul pas, pentru că ea a introdus sancțiunile, a declarat, luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, citat de Sputnik France.

  Conform rapoartelor, Uniunea Europeană a pierdut peste 100 de miliarde de euro după introducerea sancțiunilor anti-ruse, a afirmat el.

  "Ne-am declarat de mai multe ori dorința de a anula măsurile luate împotriva [Uniunii Europene, nota red.]. Dar primul pas în această direcție trebuie făcut de către UE, care a declanșat spirala sancțiunilor. Sperăm că în cele din urmă bunul simț va triumfa, deoarece, în mod obiectiv, sancțiunile nu sunt în beneficiul Rusiei sau al Uniunii Europene", a spus el.

  Relațiile dintre Rusia și țările occidentale s-au deteriorat din cauza situației din Ucraina și Crimeea. Acuzând Rusia de ingerință în afacerile acestei țări, Occidentul a introdus sancțiuni împotriva Moscovei, care, la rândul său, a decretat un embargo și a proclamat politica de substituire a importurilor, declarând că nu această politică a sancțiunilor nu duce la nimic bun.

  Cererile de anulare a sancțiunilor anti-ruse sunt formulate din ce în ce mai clar în Uniunea Europeană.

  Tagurile:
  Moscova, UE, Sancțiuni, Serhei Lavrov


  Știrile Zilei