18:45 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Истребитель Су-27.

  Interceptarea unui avion spion al SUA deasupra Mării Negre - Moscova dă detalii. VIDEO

  © Sputnik / Валерий Мельников
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  125460

  Ministerul rus al Apărării a furnizat detalii cu privire la interceptarea unui avion american de spionaj de către un Su-27 deasupra Mării Negre, în special negând declarația armatei americane că avionul de luptă rusesc s-a apropiat de avionul american într-un mod periculos.

  BUCUREȘTI, 6 nov - Sputnik. Sukhoi Su-27 rusesc, care a interceptat luni un avion de recunoaștere ЕР-3Е Aries a Marinei americane lângă frontiera rusă de la Marea Neagră, a fost la o distanță rezonabilă, a afirmat Ministerul rus al Apărării.

  "Serviciile de control al spațiului aerian au detectat o țintă aeriană neidentificată peste apele internaționale ale Mării Negre la data de 5 noiembrie, la ora 10:00. Aeronava se apropia de spațiul aerian rusesc. Un luptător Su-27 a decolat de pe un aeroport din apropiere pentru a intercepta aeronava. Era un EP-3R Aries al Marinei SUA. Echipajul avionului de luptă a anunțat că a identificat avionul de recunoaștere american înainte de a-l escorta pentru a împiedica să încalce granița cu Rusia, respectând în același timp standardele de securitate", a afirmat Ministerul.

  Potrivit instituției, când aeronava americană a schimbat cursul și s-a îndepărtat de granița rusă, avionul de luptă rusesc Su-27 a revenit pe aeroportul său.

  Comandamentul Marinei SUA în Europa și Africa a declarat anterior că a fost o interceptare "periculoasă" a avionului său EP-3E Aries de către un Su-27 rusesc deasupra Mării Negre.

  SUA au și publicat un video în acest sens.

  ​De asemenea, armata SUA a precizat că acțiunile avionului rusesc au provocat turbulențe și vibrații pentru echipajul avionului spion. În declarația oficială se menționează că EP-3E Aires american nu a provocat Su-27 rusesc și a cerut tuturor țărilor să adere la Acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor pe și peste mări.

  În ultimele luni a existat o creștere a zborurilor avioanelor de spionaj străine în apropierea frontierelor ruse. În septembrie, o dronă de recunoaștere americană a urmărit trecerea navelor flotei maritime ucrainene sub Podul Crimeei. Ministerul rus al Apărării a cerut în mod repetat Pentagonului să oprească zborurile acestor dispozitive de-a lungul frontierelor rusești, dar partea americană refuză să facă acest lucru.  Știrile Zilei