07:20 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68

  Putin: În pofida concurenței neloiale, respectăm regulile de joc pe piața armamentelor

  © Sputnik / Alexey Nikolsky
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Tehnica militară rusească (60)
  13340

  Liderul de la Kremlin a făcut o serie de declarații importante la ședința de azi a Comisiei pentru problemele colaborării tehnico-militare cu statele de peste hotare.

  BUCUREȘTI, 6 nov - Sputnik. Rusia este un jucător responsabil pe piața de desfacere a armelor, a subliniat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

  ”Noi respectăm cu strictețe normele și principiile internaționale în acest domeniu. Livrăm arme și echipamente doar în interese de securitate, apărare și luptă cu terorismul. În fiecare caz aparte evaluăm detaliat situația și pronosticăm dezvoltarea ei într-o regiune sau alta a lumii. Totodată contractele bilaterale pe care le semnăm nu sunt îndreptate în nici un caz împotriva unor terțe țări, împotriva intereselor securității lor”, a spus șeful de stat.

  Vladimir Putin la exercițiile militare Vostok-2018
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Conform lui, un element nou în acest domeniu este licențierea producției de arme pe teritoriul statelor partenere, precum și participare specialiștilor din aceste țări la elaborarea noilor modele.

  ”Vom continua să urmărim cu atenție tendințele pieței mondiale de arme, propunând noi forme de colaborare, flexibile și comode. Este cu atât mai important în condițiile actuale când concurenții recurg la metode neoneste: exercită presiuni asupra cumpărătorilor, îi șantajează, inclusiv cu aplicare măsurilor de sancționare cu tentă politică, pentru a le impune tehnica lor militară, chiar dacă ea est mai scumpă și mai puțin performantă decât a noastră”, a accentuat Putin.

  Тема:
  Tehnica militară rusească (60)

  Tematic

  SUA vor să producă arme Kalașnikov. Reacția concernului rus
  Globalizare în stil irakian: Un Kornet rusesc pe un Humvee american
  De ce sistemele antiaeriene S-400 rusești sunt solicitate de tot mai multe țări
  Exporturile de arme rusești întrec recordurile în 2018
  Tagurile:
  declarații, piața, Putin


  Știrile Zilei