11:19 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Vladimir Putin

  Putin a prezentat planul său de dezvoltare a forțelor armate ruse

  © Sputnik / Aleksey Nikolskyi
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19220

  În cadrul reuniunii de luni privind industria militară, Vladimir Putin a prezentat principalele direcții de dezvoltare a armatei ruse, cum ar fi formarea trupelor și a corpurilor civile, renovarea armamentului și a echipamentului militar și menținerea moralul militar.

  BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik. Vladimir Putin a dezvăluit luni misiunile prioritare de dezvoltare ale forțelor armate ruse în cadrul reuniunii privind dezvoltarea industriei militare.

  "În primul rând, trebuie să îmbunătățim pregătirea trupelor, luând în considerare experiența operațiunilor din Siria. În timpul manevrelor, exercițiile comandamentului și statului major, precum și campanii navale, trebuie să se realizeze misiuni din ce în ce mai complicate și mai originale. Trebuie dezvoltată practica de avertizare a unităților și a grupurilor", a declarat luni președintele rus.

  În afara armatei, structurile civile trebuie, de asemenea, să fie pregătite pentru luptă.

  "Este necesar un control permanent al capacității de mobilizare a forțelor federale și regionale, precum și a companiilor din industria militară și din alte domenii ale economiei", a adăugat Putin.

  Un alt obiectiv major este echiparea armatei și a marinei cu arme și echipamente moderne. În plus, șeful statului rus s-a concentrat pe moralul militarilor.

  "Un bun moral și patriotism al ofițerilor și soldaților a fost întotdeauna pilonul spiritual al armatei noastre. Aceste tradiții trebuie reactivate și dezvoltate în mod activ", a explicat Vladimir Putin.

  În același timp, el a promis un răspuns inevitabil la retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF).

  În octombrie, Putin a anunțat că Rusia va avea în dotare în câteva luni rachete hipersonice Avangard, dezvoltate ca răspuns la construirea sistemului de apărare antirachetă de către Washington.  Știrile Zilei