15:02 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  An S-400 air defense missile system

  În plină criză cu Ucraina, Rusia consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme S-400

  © Sputnik / Vitaliy Ankov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  34140

  În plină criză cu Ucraina, Rusia își consolidează prezența sistemelor S-400 de protecție a Crimeei.

  BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. O nouă divizie, dotată cu sistemul de apărare antiaeriană S-400 „Triumf”, va asigura securitatea peninsulei Crimeea, a anunțat șeful serviciului de presă a districtului militar de Sud, Vadim Astafiev.

  “În viitorul apropiat, noul sistem va înlocui sistemele antiaeriene vechi”, a spus el, specificând că acest lucru va avea loc în cadrul programului de redotare a forțelor armate ale Rusiei.

  Militarii trupelor antiaeriene ale armatei a 4-a a forțelor aeriene și antiaeriene au demarat procesul de pregătire și expediere a tehnicii la stația de transportare, de unde sistemele vor fi transferate la punctul de dislocare permanentă. Acesta nu a specificat unde anume vor fi amplasate.

  Recent, pe poligonul din regiunea Astrahan a fost testat cu succes sistemul “Triumf”: unitățile militare au lovit țintele care imitau rachete balistice, obiectele ce zboară la altitudine mică și cu viteză mare.

  De asemenea, personalul militar a efectuat un marș pe o distanță de mai mulți kilometri de-a lungul poligonului pentru a testa rezistența sistemelor antiaeriene la vibrații în timpul deplasării pe diverse tipuri de drumuri, în condițiile cele mai extreme.

  Sistemul de rachetă mobil S-400 Triumf este destinat protecției celor mai importante obiective politico-administrative, economice și militare. Parametrii tehnici și tactici acestuia depășesc cu mult versiunea anterioară – S-300MP. În același timp, S-300, potrivit aprecierilor specialiștilor, surclasează sistemele străine de acest tip.

  Tematic

  De ce sistemele antiaeriene S-400 rusești sunt solicitate de tot mai multe țări
  Presa americană: „cu sistemul rusesc S-400 nu e de glumit”
  Românii, polonezii și ungurii „au încercuit” sistemele S-300, S-400 și Buk
  Canal TV american: Sistemul rus de apărare aeriană S-400, mai bun decât cel american
  Tagurile:
  Ucraina, Crimeea, Rusia, S-400


  Știrile Zilei