23:15 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69

  De temut: Rusia evidenţiază eficacitatea noilor arme folosite în Siria

  © Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (103)
  71780

  De la intervenția sa în Siria în 2015, Rusia a testat un set de noi arme. Un înalt oficial rus a declarat că armele s-au dovedit „extrem de eficiente”. Acesta a dat detalii cu privire la echipamentul implicat.

  BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik, Doina Crainic. Sistemul de rachete tactice Iskander și lansatoarele de rachete multiple Tornado-G și Smertch și-au dovedit eficiența ridicată în timpul operaţiunilor din Siria, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov.

  Sistemul de rachete Iskander al armatei, precum și lansatoarele de rachete multiple Tornado-G și Smertch și-au arătat eficiența”, a declarat vicepremierul la sfârșitul călătoriei sale în Siria.

  Potrivit acestuia, în ansamblu, armele rusești au fost folosite potrivit înaltelor lor caracteristici în timpul operațiunilor militare din Siria.

  „Operațiunea în luptă a confirmat caracteristicile ridicate ale armelor rusești și avantajele lor tradiționale, care sunt uşurinţa funcționării și fiabilitatea”, a declarat vicepremierul.

  Sistemele tactice de rachete Iskander sunt concepute pentru a distruge sistemele antirachetă și antiaeriene ale inamicului, precum şi obiectivele pe care acestea le protejează. Capabile să transporte focoase nucleare, acestea pot lovi ținte la distanţe de la până la 500 kilometri.

  BM-30 Smertch este un lansator de rachete de 300 milimetri, capabil să atingă ținte pe o arie de peste 60 de hectare de la o distanţă de 20 până la 90 de kilometri. Mașina este pusă în funcţiune doar pentru aproximativ trei minute, în timp ce, pentru a lansa toate proiectilele, are nevoie de doar 40 de secunde.

  Тема:
  Industria militară rusă (103)

  Tematic

  Rusia amplasează la Kaliningrad sistemele de rachete balistice Iskander
  (VIDEO) A fost lansată o rachetă de tip Iskander-M
  “Cu ce ocazie?” Rusia nu va oferi NATO informații legate de sistemele Iskander
  Momentul lansarii rachetei Iskander, pe VIDEO
  Racheta Kinjal, mult mai performantă decât predecesoarea ei, Iskander: VIDEO
  Tagurile:
  Rusia, Siria, Iskander


  Știrile Zilei