05:37 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Vizita ambasadorului României în Rusia în regiunea Tula

  România este interesată de cooperarea cu regiunea Tula din Rusia

  © Photo: Правительство Тульского Регионе
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (179)
  22940

  O delegație românească, în frunte cu ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, a efectuat o vizită oficială în regiunea Tula, unde a discutat despre perspectivele dezvoltării cooperării româno-ruse.

  BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik. România este interesată de potențialul investițional din regiunea Tula. O delegație în frunte cu ambasadatorul României în Rusia, Vasile Soare a efectuat o vizită în această regiune. Oaspeții au vizitat câteva muzee locale, iar la finalul programului cultural au discutat despre variantele de cooperare, anunță portalul runews24.ru.

  Imagini dintr-un supermarket
  © Sputnik / Александр Поготов

  În cadrul întrevederii, viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice al regiunii Tula, Grigoyi Lavruhin, a menționat că Rusia și România sunt legate de relații vechi de prietenie, care se dezvoltă dinamic din an în an.

  În anul 2017, schimbul de mărfuri între regiunea Tula și România a înregistrat o valoare de 37 milioane de dolari, în creștere cu 25 la sută în comparație cu anul 2016. Regiunea exportă în România produse chimice organice și îngrășăminte, iar România exportă în Tula diverse echipamente industriale.

  “Regiunea Tula este gata să stabilească noi relații de parteneriat în toate domeniile. Suntem interesați ca partenerii noștri străini să realizeze în regiune proiecte investiționale și suntem deschiși de dialog cu investitorii. Regiunea Tula propune reguli de joc transparente, garantează imutabilitatea deciziilor luate”, a spus Grigoryi Lavruhin.

  Ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, a menționat că există un potențial pentru sporirea schimbului de mărfuri între regiunea Tula și România. În opinia lui, printre domeniile de perspectivă în cooperarea dintre cele două părți ar putea fi industria, agricultura, farmaceutica și turismul.

  “Observăm cât de bine se dezvoltă în ultimii ani regiunea Tula. Urmând exemplul partenerilor noștri externi, știm că regiunea susține fiecare investitor. Sperăm că cooperarea noastră va fi transpusă în implementarea unor proiecte concrete”, a menționat diplomatul român.

  Grigoryi Lavruhin a propus oaspeților români organizarea anului viitor a unei misiuni de afaceri a companiilor românești în Tula, pentru a face cunoștință cu întreprinderile din regiune și pentru stabilirea unor contacte între oamenii de afaceri.

  “La creșterea economică va contribui inclusiv dezvoltarea activă a agriculturii. Acum la noi se produc toate tipurile de produse alimentare, multe dintre care sunt destinate exportului. Întreprinderile noastre sunt interesate de exportul producției în România”, a spus Grigoryi Lavruhin.

  Ambasadorul României a acceptat invitația și și-a exprimat convingerea că anul viitor cooperarea între regiunea Tula și România se va realiza prin niște proiecte concrete.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (179)

  Tematic

  Kunz: „Rusia este mama mea, România soţia şi fiica mea”
  Kadamşoev: „Rusia - unul din principalii parteneri comerciali ai României"
  Lavrov: Rusia şi România vor putea să utilizeze potenţialul de cooperare existent
  Studiu: Aproape jumătate dintre români doresc o relație mai bună cu Rusia
  Exclusiv: doi români în Siberia -„Rusia – o ţară pe care nu o poţi înţelege în 30 de zile”
  Tagurile:
  Vasile Soare, România, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei