23:21 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Distrugerile produse de explozia de la Magnitogorsk.

  Miracolul începutului de an: sugaci, scos viu de sub ruine la Magnitogorsk. VIDEO

  © Photo : Пресс-служба ГУ МЧС России по Челябинской области
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  51020

  Un copil de doar 11 luni a supraviețuit ca prin minune în urma exploziei care a distrus în totalitate scara unui bloc în localitatea din Siberia.

  BUCUREȘTI, 1 ian – Sputnik. Un prunc a reușit să rămână în viață după ce s-a aflat în jur de 35 de ore sub dărâmături, în condițiile în care temperatura aerului a coborât noaptea până la -27 de grade Celsius.

  Salvatorii din Rusia au avut o misiune grea, fiind nevoiți să înlăture numeroase fragmente din clădirea prăbușită pentru a ajunge la copil, informează RIA Novosti.

  Operațiunea de salvare în orașul Magnitogorsk, regiunea Celeabinsk, a continuat și astăzi, cu participarea a zeci de specialiști.

  Potrivit guvernatorului regiunii, Boris Dubrovski, salvatorii au auzit plânsul copilului aflat sub ruine. Înainte de aceasta, tatăl copilului le-a arătat salvatorilor în ce loc anume s-ar putea afla bebelușul.

  Micuțul a supraviețuit datorită faptului că era culcat în pătuț și era bine învelit în plapumă. Băiețelul de 11 luni a fost transportat în stare foarte gravă la spital. Ulterior a fost decisă transportarea lui la Moscova.

  Mama copilului a rămas și ea în viață.

  Tragedia a avut loc în ultima zi a anului 2018. O explozie provocate de gaze s-a produs într-un bloc cu zece etaje din orașul Magnitogorsk, pe 31 decembrie, în jurul orei 04:00.

  În urma exploziei, scara unui bloc a s-a prăbușit în totalitate. Au fost distruse 26 de apartamente în care locuiau 46 de persoane.

  Potrivit ultimelor informații, cel puțin opt persoane și-au pierdut viața, iar câteva au fost spitalizate. Soarta mai multor oameni rămâne încă necunoscută.

  Взрыв бытового газа в жилом доме в Магнитогорске
  © Photo : Пресс-служба ГУ МЧС России по Челябинской области
  Bloc prăbușit în urma unei explozii la Magnitogorsk
  Tagurile:
  salvare, prunc, Ruine, explozie, Magnitogorsk


  Știrile Zilei