03:23 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Testarea robotului

  În Rusia vor fi înființate universități pentru "educarea" roboților

  © Sputnik / Александр Овчаров
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  12010

  În Rusia vor fi deschise universități pentru învățarea roboților și inteligenței artificiale, au anunțat reprezentanții NTI “Avtonet”.

  BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. În anul 2035, în Rusia va fi creată o universitate pentru instruirea roboților și inteligenței artificiale, a informat agenția RIA Novosti un reprezentant al Inițiativei Naționale Tehnologice (NTI) „Avtonet”.

  “Către anul 2035, în Rusia va apărea o universitate pentru învățarea inteligenței artificiale sau o organizație în baza căreia vor fi efectuate teste și dezvoltate tehnologiile conștiinței digitale de către specialiști. Colaboratorii centrului vor fi absolvenții universităților de profil, care vor învăța inteligența artificială să execute sarcini practice, legate de automatizarea mijloacelor de transport și tehnologiilor de comunicare V2X (servicii prin intermediul cărora automobilul interacționează cu alt automobil, mediul extern și infrastructura) în infrastructura de transport a orașului”, a declarat reprezentanțul inițiativei.

  În baza universităților vor fi create institute în cadrul cărora specialiștii calificați vor testa și dezvolta tehnologiile rusești ale inteligenței artificiale. Profesioniștii vor lucra atât cu modelele experimentale studențești, cât și cu alte tehnologii. Organizațiile comerciale se vor putea adresa institutului pentru perfecționarea tehnologiilor.

  Specialistul în învățarea inteligenței artificiale va deveni o specialitate prioritară în viitor în domeniul comunicațiilor, consideră NTI Avonet. Astfel de specialiști se vor ocupa cu dezvoltarea și proiectarea algoritmurilor inteligenței artificiale pentru serviciile de logistică și de transport, mobilitate urbană inteligentă. Aceste proiect vor accelera procesul de introducere a mijloacelor de transport automatizate.

  “Astfel de specialiști trebuie să dispună de o gândire critică și matematică, cunoștințe în domeniul digital și capacități de a realiza sarcini complicate”, au subliniat reprezentanții Avtonet.

  Deocamdată, în Rusia nu există instituții de învățământ în care s-ar preda „pedagogia” inteligenței artificiale. Totuși, în următorii cinci ani astfel de specialități vor fi accesibile tinerilor ruși la universitățile cu profil tehnic.

  Tematic

  De temut: nou robot de luptă inteligent testat în Rusia - VIDEO
  Roboţii de la coada vacii – românii au refuzat munca la animale
  Pregătiri pentru viitorul război? Armata britanică, cel mai amplu test cu roboţi militari
  Japonia a creat un copil-robot android realist ca niciodată – VIDEO care îţi dă fiori
  Viitorul război: Inteligenţa artificială autonomă și roboţii ucigași - Raport
  Tagurile:
  Rusia, inteligența artificială, Roboți
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei