17:36 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Maria Zaharova

  Moscova: SUA se retrag pentru a găsit motive să rămână

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  36870

  SUA se retrag din Siria în așa fel, încât să găsească motive pentru a rămâne, consideră purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Se creează impresia că SUA pleacă din Siria în așa fel, încât să găsească un motiv pentru a rămâne, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Judecăm, în primul rând, după mesajele din Twitter (pe contul președintelui SUA, Donald Trump, n.r.), în al doilea rând, după acele comentarii care sunt făcute imediat după publicațiile din Twitter. Astăzi se creează impresia că ei pleacă în așa fel, pentru a găsi un motiv de a rămâne”, a declarat Zaharova la un briefing.

  "Iată de ce am spus în mai multe rânduri că am vrea să facem cunoștință cu strategia. Cred că opinia publică internațională are dreptul să știe intenționează să facă SUA în Siria, în ce termeni... Nu pot împărtăși cu voi siguranța că ei pleacă de acolo, pentru că nu am văzut nicio strategie oficială", a adăugat Zaharova.

  La mijlocul lunii decembrie 2018, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat victoria asupra grupării teroriste Statul Islamic în Siria, menționând că acesta era unicul motiv al aflării militarilor americani în această țară. Mai târziu, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sander, a anunțat că SUA a demarat retragerea trupelor din Siria, însă victoria asupra ISIS nu presupune desființarea coaliției internaționale.

  Tematic

  Putin și Netaniahu au discutat despre coordonarea acțiunilor în Siria
  Turcia nu va cere permisiunea SUA pentru o operațiune în Siria
  Franța a explicat în ce condiții se va retrage din Siria
  Pompeo: SUA sunt gata să reia acțiunile militare în Siria
  Coaliția internațională condusă de SUA retrage trupele din Siria
  Tagurile:
  Siria, SUA, Maria Zaharova


  Știrile Zilei