06:59 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (78)
  13210

  Partea americană a sosit la discuțiile de la Geneva despre Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare cu o concluzie pregătită din timp, susține viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Ryabkov.

  BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Refuzul SUA a trata constructiv propunerile serioase ale Federației Ruse ne dezamăgește. Acest lucru demonstrează că reprezentanții SUA au venit la întrevederea de la Geneva cu privire la INF cu o concluzie prestabilită, a declarat jurnaliștilor viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

  "Suntem deschiși pentru dialog. Am reiterat părții americane disponibilitatea de a pune în discuții aceste probleme. Din păcate, nu am observat o dorință similară de a lua în considerație îngrijorările noastre și de a lua în considerație acele argumente, informațiile și măsurile de transparentizare, care împreună, în opinia noastră, sunt capabile să răspundă la toate întrebările părții americane despre sistemul care le provoacă îngrijorări", a spus el.

  Potrivit lui, refuzul SUA de a trata constructiv propunerile pregătite cu profesionalism de partea rusă provoacă regrete. Washingtonul nu are nevoie de disponibilitatea Rusiei de a-și reconfirma îndeplinirea prevederilor INF, a declarat Ryabkov.

  “E un din momentele care permit să facem niște concluzii generale despre faptul că delegația americană a sosit la Geneva având în mâini o concluzie a întrevederii care le convine. Adică, cu o misiune deja îndeplinită. Colegii americani, după ce au constatat că Rusia nu cedează presiunilor și ultimatumurilor, au constatat că nu am fi dispuși să respectăm tratatul, ceea ce nu este adevărat”, a declarat viceministrul rus.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (78)

  Tematic

  UE cere SUA să evalueze impactul retragerii din Tratatul INF asupra securității europene
  Putin despre răspunsul Rusiei la ieșirea SUA din Tratatul INF
  Putin şi Merkel, discuţie telefonică: incidentul din Kerci, Siria, Tratatul INF
  Putin: ieșirea SUA din INF, un impuls pentru o cursă a înarmărilor


  Știrile Zilei