17:11 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Serghei Lavrov

  Lavrov: SUA continua să-și impună lumii voința cu ajutorul forței

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10920

  Statele Unite își continuă tentativele de a impune prin forță voința comunității internaționale, consideră șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. SUA continuă să-și impună voința comunității internaționale prin aplicarea forței, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  "Situația din lume a rămas una complicată. Anul trecut a sporit potențialul conflictual. În primul rând, din cauza refuzului încăpățânat al unor state Occidentale, în frunte cu SUA, de a accepta realitatea formării unei lumi multipolare și din cauza dorințelor lor de a continua să-și impună voința prin forță, cu ajutorul pârghiilor economice și propagandistice", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Moscova.

  Lavrov a menționat că „am observat tentativele de a pune sub control instituțiile multilaterale, subminare a caracterului lor interstatal”.

  “Nici acțiunile unilaterale ale Washingtonului, îndreptate spre suprimare a celor mai importante instituții de drept internațional, nu ne fac mai optimiști. Acest lucru a devenit evident în timpul consultărilor de ieri de la Geneva între reprezentanții SUA și Rusiei drespre problemele apărute în legătură cu Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare”, a adăugat ministrul.

  Tematic

  O ironie, marca Serghei Lavrov, în replică la reproșurile Occidentului față de Rusia
  Lavrov despre incidentul din Kerci: nu e nevoie de mediatori
  Lavrov: Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina
  Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump de a retrage trupele SUA din Siria
  Lavrov: americanii nu își respectă întotdeauna promisiunile
  Lavrov: Rusia va reacționa la activitatea militară a NATO la frontierele ei
  Tagurile:
  SUA, ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei