14:23 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  На выставке Казимира Малевича

  Momentul furtului picturii din Galeria Tretiakov, înregistrat pe video. Suspectul, reținut

  © Sputnik / Юрий Сомов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16500

  O pictură a renumitului artist peisagist rus Arhip Kuindzhi a dispărut din galeria Tretiakov după un furt incredibil de ciudat de la muzeu, dar a fost găsită o zi mai târziu într-un șantier de construcții în afara Moscovei.

  BUCUREȘTI, 28 ian - Sputnik. Poliția rusă și serviciul de securitate FSB au inițiat o căutare pentru tabloul "Ai-Petri. Crimeea" - o faimoasă pictură a lui Kuindzhi, care a fost furată în ieri de la Galeria Tretiakov din Moscova. Opera de artă, estimată la 12 milioane de ruble (în jur de 182.000 dolari SUA), a fost găsită pe un șantier de construcții din apropierea Moscovei, a declarat poliția luni.

  Картина Архипа Куинджи Ай-Петри
  Картина Архипа Куинджи "Ай-Петри"

  Anchetatorii au identificat un suspect al jafului - un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu cazier judiciar. Autorul a fost deja reținut.

  Pictura faimoasa a lui Kuindzhi ce ilustrează crestele munților din Crimeea a fost declarată lipsă de la Galeria Tretiakov, unul dintre primele muzee de arta rusă din Moscova, duminică. Incredibil, nu a fost furată la venirea nopții, ci a dispărut chiar din fața vizitatorilor care se bucurau de exponate.

  Martorii au spus că un bărbat înalt, blond, de aproximativ 20 de ani, s-a apropiat de pictură, la luat-o de pe perete și a scăpat înainte să fie pornită alarma. Hoțul părea atât de obișnuit, încât oamenii credeau că este unul dintre muncitorii muzeului. După câteva momente, totuși, ei și-au dat seama că pictura a fost furată.

  Tabloul a fost furat chiar la ziua de naștere a autorului (Kuindzhi s-a născut la 27 ianuarie 1842).  Știrile Zilei