05:18 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Nikita Mihalkov

  Celebru regizor rus, despre Comedy Woman: „Sunt niște oi”. A luat apărarea unui general

  © RIA Novosti / Ilya Pitalev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16420

  Nikita Mihalkov a criticat dur protagonistele emisiunii ruse de umor “Comedy Woman” pentru glumele făcute pe seama unui general sovietic, decedat eroic în Cel De-Al Doilea Război Mondial.

  CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Renumitul regizor rus Nikita Mihalkov a critica emisiunea de umor “Comedy Woman” de la postul de televiziune TNT, pentru glumele făcute pe seama generalului Dmitryi Karbyșev, numind protagonistele showlui “niște oi”, scrie RIA Novosti.

  Pe 1 februarie, în emisiunea Besogon, publicată YouTube, Mihalkov s-a arătat indignat de gluma despre “sufletul congelat” al generalului Karbyșev, care a răsunat în unul din scenetele Comedy Woman în 2013.

  „Când aceste oi din Comedy Woman glumesc așa, ele înțeleg despre ce vorbesc? Despre cine vorbesc? Și-ar putea imagina pentru o secundă, ce înseamnă acest lucru: să stai pe un ger de 40 de grade în timp ce ești stropit cu apă dintr-un furtun până te transformi într-un monument?”.

  Potrivit regizorului, generalul Karbyșev a fost "o personalitate fantastică".

  “Tovarăși, gândiți-vă la patrie și curajul nu vă va părăsi”, l-a citat Mihalkov pe generalul rus.

  General-locotenentul Dmitryi Karbyșev a devenit personificarea rezistenței și curajului omului rus. La începutul acțiunilor militare, numele lui Karbyșev ajunsese în lista persoanele pe care nemții și-au propus să-i ademenească de partea lor. În august 1941, acesta a fost capturat de armata germană. Marele savant și specialist militar a fost supus unor torturi infernale, însă nu a cedat, preferând moartea.

  Generalul a murit pe 18 februarie 1945. El și alți prizonieri (peste 500 de persoane) au fost scoși afară pe un ger teribil și stropiți cu apă. Karbyșev a fost decorat postmortem cu ordinul de Eroul al Uniunii Sovietice.

  Tematic

  TVR 2 va prezenta o serie de filme a regizorului Andrei Tarkovski
  Tânăr regizor rus, premiul pentru cel mai bun lungmetraj la festivalul de film de la Buzău
  Ecaterina Varnava din Comedy Woman - pericol pentru securitatea Ucrainei
  O vedetă Comedy Woman s-a pomenit fără bagaje la Chișinău
  Tagurile:
  Comedy Woman


  Știrile Zilei