04:34 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69

  Arma rusească a „Zilei Judecăţii” va fi lansată în această vară

  © Photo : Министерство обороны РФ
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30130

  Motorul nuclear al dronei subacvatice ruseşti UAV Poseidon, „botezată” de presa occidentală drept „arma Zilei Judecăţii”, a fost testat cu succes. Testele pe mare ale dronei vor începe în această vară, potrivit unei surse militare rusești.

  BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Doina Crainic. Testele de navigație ale submarinului rusesc UAV Poseidon vor începe în vara anului 2019, a declarat jurnaliștilor ruși o sursă din cadrul complexului militar-industrial rusesc.

  „Succesul testelor motorului nuclear al [submarinului] Poseidon a pregătit calea pentru testarea pe mare a navei. Este planificată să înceapă când vremea este favorabilă, adică în această vară”, a declarat sursa, citată de Sputnik France

  Potrivit acesteia, „Poseidon va fi lansat în mare de pe o platformă de coastă”, deoarece Sevmach nu a finalizat construcția transportatorului acestor drone, proiectul nuclear special de submarin 09851 Khabarovsk.

  Anterior, revista The Business Insider a publicat un articol referindu-se la experți potrivit cărora scopul real al submarinelor ruseşti UAV Poseidon ar fi acela de a pune capăt existenței NATO. Articolul susținea că aceste drone ruseşti de ultimă generație ar fi capabile „să pună capăt existenței unui întreg continent”, că SUA nu va putea să ajute Estonia să se elibereze din „strânsoarea Moscovei”, mai mult, că existența NATO ca alianță militară va înceta.

  Drona subacvatică Poseidon
  © Photo : Министерство обороны РФ

  Pe de altă parte, redactorul-șef al revistei ministerului Apărării din Rusia, Igor Korotschenko a declarat, într-un interviu pentru Sputnik, că submarinul rusesc UAV Poseidon a fost conceput ca o armă strategică de răspuns „în cazul unei eventuale agresiuni împotriva Rusiei” şi că acesta este singurul scop al existenţei submarinului.

  Potrivit acestuia, noua dronă rusească subacvatică, capabilă să transporte o încărcătură nucleară cu putere sporită și să se deplaseze la o adâncime de un kilometru, este o armă „de ripostă” care nu are scopul de a „descuraja” Statele Unite să-și salveze aliații europeni din NATO.

  Drona subacvatică rusească Poseidon, botezată de presa occidentală drept „arma Zilei Judecăţii”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, cu mai mult de 200 km/h, datorită unei perne de aer care o înveleşte în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să manevreze, să schimbe direcția și adâncimea, făcând-o invulnerabilă față de mijloacele existente de luptă.

  Tematic

  Au apărut primele imagini ale testelor rachetei hipersonice rusești "Kinjal"
  Racheta hipersonică Kinjal: Demonstrare în premieră la parada de 9 mai
  SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”
  Racheta Kinjal, mult mai performantă decât predecesoarea ei, Iskander: VIDEO


  Știrile Zilei