21:02 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19310

  Rusia nu intenționează să-și instaleze rachetele în Europa, a declarat Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 20 feb - Sputnik. În mesajul său adresat Adunării Federale, Putin vorbit despre acțiunile SUA prin care încalcă Tratatul INF. America a amplasat sistemele Aegis Ashore în Europa, care pot lansa rachetele Tomahawk. Acest lucru contravine INF, a reamintit Putin, citând condițiilor menționate în document.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Никольский

  "Amplasarea rachetelor SUA în Europa pune în pericol securitatea Rusiei și lumii în întregime", a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  În mesajul său adresat Consiliului Federației, Putin a menționat că în cazul care Washingtonul va amplasa în Europa rachete de rază medie și mică de acțiune, atunci acest lucru va tensiona situația din sfera securității internaționale și „va crea pericole serioase pentru Rusia”.

  Timpul zborul unor astfel de rachete până la Moscova ar putea fi de 10-12 minute. Aceasta este marea amenințare pentru noi,  a spus el.

  “În cazul acesta sunte forțați, aici aș vrea să subliniez – anume forțați, să luăm în vedere acțiuni în oglindă și asimetrice”, a subliniat liderul rus.  Știrile Zilei