00:16 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64

  Biserica Rusă bate alarma: Rușii ar putea dispărea până în 2050

  © Sputnik / Maksim Blinov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  42161

  Rușii vor înceta să mai existe până în anul 2050, susține Președintele comisiei pentru problemele familiei, apărarea maternității și copilăriei al Patriarhiei Ruse, Dmitryi Smirnov.

  BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Președintele comisiei patriarhale pentru problemele familiei, apărarea maternității și copilăriei, Dmitryi Smirnov, consideră că până în anul 2050 rușii “se vor sfârși”. Declarația a fost făcut la postul de radio "Govorit Moskva".

  Protoierehului i s-a solicitat să comenteze cuvintele șefului Consiliului muftiilor din Rusia, Ravil Gainutdin, că peste 15 ani peste o treime din ruși vor fi musulmani.

  Smirnov consideră că aceste prognoze sunt adevărate, din momentul în care musulmanii nasc mai mulți copii.

  “Nu tătarii, ci anume caucazienii. Cecenii au câte opt copii, ingușii la fel... Aici vor locui cu totul alte popoare: cecenii, ingușii, arabii”, a spus el.

  În opinia clericului, situația nu mai poate fi schimbată.

  Potrivit datelor Rosstat, rata natalității a scăzut în Rusia până la nivelul minim. Pentru prima dată, în ultimii ani a fost înregistrată o scădere naturală a populației.

  În mesajul său adresat Adunării Federale, Vladimir Putin a propus o nouă măsură de susținere a familiilor cu mulți copii – ajutor pentru stingerea creditului de ipoetcă.

  În afară de aceasta, din anul 2018 în țară au fost introduse indemnizații unice la naștere primului copil (care va fi oferită până la atingerea vârstei copilului de 18 luni), iar părinții vor avea posibilitatea să primească o indemnizație unică pentru cel de-al doilea copil din contul mijloacelor acumulate în capitalul matern. Familiile cu venituri mici vor putea să primească lunar din capitalul matern în cazul în care veniturile lor nu depășesc de 1,5 ori coșul minim de consum din fiecare subiect federal.

  Tematic

  Cea mai periculoasă țară occidentală pentru nașteri
  Românii, campioni la nașteri în Italia
  Patriarhul rus a îndemnat tinerele să se dedice nașterii de prunci
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei