18:35 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Arest, foto simbol

  Putin, sarcină importantă pentru FSB: Combaterea activă a corupției

  © Sputnik / Игорь Зарембо
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13750

  În anul trecut, în Rusia au fost comise peste 25 de mii de infracțiuni legate de corupție.

  BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, așteaptă de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) acțiuni mai energice pentru combaterea corupției. Liderul rus s-a pronunțat în acest sens în cadrul ședinței colegiului instituției.

  „Aștept din partea dumneavoastră acțiuni mai active pentru combaterea corupției. Mijloacele financiare importante pe care țara le alocă în scopuri de dezvoltare, precum și pentru realizarea comenzii de stat pentru apărare trebuie să fie protejate”, a spus Putin.

  El i-a rugat pe angajații Serviciului să coordoneze activitatea respectivă  cu specialiștii Curții de Conturi, cu Rosfinmonitoring și cu alte departamente.

  Anterior, procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat că în Federația Rusă anul trecut au fost comise peste 25 de mii de infracțiuni legate de corupție, informează RIA Novosti.

  Măsurile întreprinse pentru combaterea acestui fenomen au permis ca, în 2018, să fie depistate de două ori mai multe (900 față de 482) acte de corupție comise de grupări organizate sau comunități criminale; să fie descoperite 4227 (față de 3847 în anul precedent) infracțiuni grave și deosebit de grave sau care au cauzat daune în proporții mari sau deosebit de mari; au fost depistate cu 3% mai multe cazuri de luare de mită (10 179 față de 9886 pentru aceeași perioadă a anului 2017).

  Tematic

  Putin a atenționat SUA: Să nu ajungem la o nouă “Criză a Caraibelor”
  MAE venezuelean: Maduro și Putin mențin contactul telefonic permanent
  Peskov, despre o posibilă întrevedere între Putin și Kim Jong-un
  Putin i-a transmis lui Maduro un mesaj de susținere și solidaritate
  Rata de popularitate a lui Putin, cea mai ridicată în 2019
  Tagurile:
  Putin, FSB, Corupție


  Știrile Zilei