17:19 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Canabis

  Rusia este îngrijorată de legalizarea canabisului în unele țări

  CC0 / Pixabay / herbalhemp
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16020

  Rusia este îngrijorată de tentativele de legalizare a canabisului în unele țări, potrivit ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik. Tentativele unui șir de state de a legaliza canabisul sub pretextul consumului lui în scopuri recreative e o cale directă spre infernul narcotic, a declarat joi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  Ne provoacă o îngrijorare profundă legalizarea într-un șir de state a canabisului sub pretextul consumului acestuia în scopuri de recreație sau medicale. E o cale directă într-un infern narcotic, a spus ministrul rus în cadrul unei intervenții la segmentul ministerial al celei 62-a sesiuni a comisiei ONU pentru droguri.

  „Tentativele de acoperire cu argumentele despre drepturile omului nu rezistă nicio critică. Este nevoie de o respectare strictă a prevederilor celor trei convenții de profil a ONU, care reprezintă piatra unghiulară a întregului sistem antidrog și trebuie să rămână inviolabile”, a subliniat șeful diplomației ruse.

  Lavrov a menționat că traficul de droguri servește „în continuare un mediu favorabil pentru crima organizată și corupție, generează violență”.

  „Apar noi substanțe psihoactive. O îngrijorare provoacă așa-numitele amenințări din partea noilor tehnologii, precum „Darknet”, utilizarea mijloacelor electronice de placă, așa-numitului trafic al drogurilor fără contact direct”, a spus Lavrov.

  Potrivit lui, “nimeni nu poate face față acestor provocări în mod solitar”, iată de ce astăzi este nevoie de niște eforturi consolidate ale comunității internaționale în lupta cu o problemă comună.

  Tematic

  Alarmant! Adolescenţii români se droghează și se sinucid cu medicamente din casă!
  Alertă în toată Europa: Droguri periculoase, depistate în alimente
  Vameșii germani au nimicit 9 tone de droguri
  Industria MARIJUANEI şi-a deschis magazin on-line în România
  Un român a fost prins în Franța cu 2 tone de marijuana
  Fermierii moldoveni vor cultiva canabis, Guvernul le promite condiții propice
  Partea nevăzută a Marii Britanii: industria drogurilor și trafic de sclavi minori
  Tagurile:
  Canabis, Droguri, ONU, Rusia, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei