05:54 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67

  Chizhov: Bombardamentele NATO în Iugoslavia din 1999 - încălcarea dreptului internaţional

  © AP Photo / Marko Drobnjakovic
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21011

  Marcarea celor douăzeci de ani de la începutul bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei este un motiv pentru a reaminti țărilor Alianței că aceste acțiuni reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, a declarat pentru Sputnik reprezentantul permanent al Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Chizhov.

  BUCUREŞTI, 24 mart - Sputnik. "Atacurile cu avioane NATO în centrul Europei a fost o încălcare gravă a dreptului internațional. Nimeni nu se îndoiește de acest lucru, inclusiv cei care au luat deciziile corespunzătoare ... Deci nu le place să reamintească acest lucru și cred că există toate motivele pentru a le reaminti, inclusiv în contextul comemorării evenimentului de acum 20 de ani", a spus Chizhov.

  În perioada 2000-2002, Chizhov a fost reprezentantul Rusiei în Balcani.

  Bombardamentele NATO asupra Republicii Federale Iugoslavia au avut loc între 24 martie și 10 iunie 1999. Operațiunea militară a Alianței s-a desfășurat fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU și s-a bazat pe acuzațiile țărilor occidentale că autoritățile Republici Federale Iugoslavia (FRJ) au efectuat curățirea etnică a mii de albanezi în Kosovo și au provocat o catastrofă umanitară acolo.

  Potrivit autorităților sârbe, aproximativ 2.500 de persoane au decedat, în timp ce aproximativ 12.500 au fost rănite în timpul bombardamentelor NATO.

  Tematic

  Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii
  Ministrul german de Externe a numit bombardamentele NATO în Iugoslavia "corecte"
  Tagurile:
  dreptul internațional, ONU, Bombardamente, NATO, Iugoslavia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei