18:15 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  77951

  Rusia urmărește cu atenție amplasarea sistemului THAAD în România și lucrările care se efectuează pe obiectivele militare americane din această țară, potrivit viceministrului rus de Externe, Alexandr Grușko.

  BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Moscova urmărește cu atenție amplasarea sistemelor de apărare antirachetă a SUA THAAD în România, Rusia are mai multe semne de întrebare în legătură cu scopurile acestei desfășurari, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, citat de RIA Novosti.

  “Urmărim cu mare atenție. Există o vorbă rusească – nu-i nimic mai permanent decât temporarul. Avem mai multe întrebări – cu ce scop este amplasat sistemul THAAD și în ce constă modernizarea obiectivelor din România”, a declarat Grușko jurnaliștilor.

  Potrivit oficialului rus, la Moscova s-a afirmat la toate nivelurile că amplasarea sistemului antirachetă pe obiectivele din România își propune exclusiv prevenirea unor amenințări cu rachete din afara spațiului euroatlantic și că “prin caracteristicile lor nu au capacitatea de a intercepta mijloacele strategice aflate în dotarea Rusiei”.

  “Apar niște întrebări cu referire la lucrările efectuate pe obiectivele din România, pentru că se știe că astăzi Statele Unite lucrează asupra perfecționării tehnologiei de interceptare a rachetelor și deja mulți nu mai ascund faptul că scutul antirachetă al SUA, inclusiv segmentul lui european, integrat în NATO, trebuie să aibă capacitatea de a intercepta rachetele din dotarea Rusiei”, a subliniat viceministrul rus de Externe.

  Tematic

  Expert: Deveselu poate fi distrus în 2 minute de noile avioane rusești
  Deveselu, pe agenda discuțiilor dintre Moscova și Washington
  Adio, Deveselu?
  Nici Moscova, nici isteriile pro-NATO nu pot ascunde cifrele reale de la Deveselu
  Analist militar: „Rusia nu are nevoie să lovească instalaţia americană de la Deveselu”
  SUA vor desfășura în România sistemul antirachetă THAAD
  Tagurile:
  Scutul antirachetă, Rusia, Moscova, SUA, Deveselu, românia


  Știrile Zilei