14:30 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Summit NATO la Bruxelles

  Lavrov: Rusia este gata de niște discuții serioase cu SUA și NATO

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  32140

  Moscova este gata de un dialog serios cu SUA și alianța nord-atlantică, în cadrul Consiliului Rusia – NATO, reunit la nivel de militari.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Dacă SUA își doresc o discuție serioasă cu Moscova în NATO, trebuie să fie reunit Consiliul Rusia – NATO la nivel militarilor, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  “Discutăm normal cu europenii – cu fiecare țară în parte. Există problem de dialog cu NATO, pentru că americanii s-au obișnuit să convoace Consiliul Rusia – NATO exclusive pentru a ne citi lecții despre Ucraina și alte problem, să ne critice pentru o pretinsă încălcare a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare. Nu vom mai veni la astfel de evenimente. Dacă doresc să discute serios, atunci trebuie să convocat Consiliul Rusia – NATO la nivel de militari”, a spus ministrul într-un interviu oferit postului de televiziune Zvezda.

  Ministrul a mai menționat declarația recentă al comandantului Forțelor Armate Unite ale NATO în Europa, care urmează să plece din funcție, generalul american, Curtis Scaparrotti, despre necesitatea unui dialog activ între militarii occidentali și ruși.

  “Mai bine mai târziu decât niciodată. Dă Doamne, ca persoana care îl va înlocui să ia seama de acest sfat, această dorință”, a subliniat Lavrov.

  Tematic

  Flota rusă, cu ochii pe exercițiile militare NATO din Marea Neagră
  Eveniment istoric - Turcia condamnă o decizie a SUA! Criză în NATO!
  Moscova: NATO și-a întrerupt toate contactele cu Rusia
  Tagurile:
  SUA, Rusia, NATO, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei