22:25 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Sistemul Poseidon

  Imagini video cu lansarea pe apă a submarinului rusesc secret

  © Photo : Министерство обороны РФ
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (95)
  80480

  Au apărut primele imagini video ale submarinului secret, dotat cu sistemul autonom “Poseidon”.

  BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Au apărut primele imagini video a lansări pe apă la Severodnisk a submarinului nuclear "Belgorod", dotat cu sistemul fără pilot Poseidon. Reportajul a fost publicat de postul de televiziune TVC.

  În cadrele prezentate comandantul Anton Aliohin sparge o sticlă de bordul de oțel al navei. Evenimentul a fost urmărit de Vladimir Putin, în regim de teleconferință.

  Potrivit agenției RIA Novosti, submarinul și dronele vor fi testate în comun în următorii doi ani, după care vor intra în dotarea Forțelor Navale ale Rusiei.

  Anul trecut, Vladimir Putin a anunțat în premieră că Rusia dezvoltă drone submarine, capabile să se miște rapid la o mare adâncime.

  Potrivit liderului rus, astfel de drone sunt capabile să transporte atât muniții simple, cât și arme nucleare, ceea ce va permite lovirea grupurilor de nave, fortificații de pe țărm și infrastructura.

  Purtătorul experimental al sistemului este submarinul Belgorod, un proiect modificat al submarinului nuclear multifuncțional 949A „Antei” cu codul 09852.

  În opinia expertului militar Igor Korotchenko, “Poseidon” reprezintă o armă strategică a răzbunării, care poate fi utilizată doar în cazul unei agresiuni nucleare asupra Rusiei.

  Тема:
  Industria militară rusă (95)
  Tagurile:
  Poseidon
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei