23:19 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev

  Rusia îndeamnă la transformarea Europei într-un etalon al securității regionale

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16650

  Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a îndemnat la transformarea Europei într-un etalon al securității.

  BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Rusia îndeamnă Occidentul să transforme Europa într-un etalon al securității, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul Conferinței de Securitate Internațională de la Moscova.

  “Suntem martorii unei situații în care limbajul ultimatumurilor și zângănitul din arme și șovinismul revin în Lumea Veche. Vreau să mă adresez colegilor noștri occidentali și să subliniez: schimbarea și transformarea Europei într-un etalon al securității regionale este în interesul și în puterile noastre comune”, a spus el.

  Patrușev a amintit că tentativele eșuate de a crea niște dezechilibre artificiale și specularea pe ostilitățile  și divergențele între statele din Europa au declanșat cele două războaie mondiale.

  “Până de curând părea că lecțiile învățate din această experiență amară au fost luate în considerație în sistemul european de securitate, care, în pofida unele divergențe separate, a fost edificat prin eforturile comune în perioada războiului rece și după încheierea lui”, a spus el.

  Tematic

  Eveniment istoric - Turcia condamnă o decizie a SUA! Criză în NATO!
  Moscova: NATO și-a întrerupt toate contactele cu Rusia
  Lavrov: Rusia este gata de niște discuții serioase cu SUA și NATO
  Ministrul rus al Apărării: Reacția Rusiei la acțiunile NATO poate fi și asimetrică
  Tagurile:
  consiliul național de securitate, Rusia, Europa, Nikolai Patrușev
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei