18:31 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  82080

  Statele pe teritoriul cărora sunt amplasate sistemele antirachetă riscă să devină primele ținte și victim ale poluării radioactive, a declarat primul adjunct al șefului Direcției Generale de Operații a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, generalul-locotent Victor Poznihir.

  BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Statele pe teritoriul cărora sunt amplasate sistemele de apărare antirachetă vor deveni primele ținte și riscă să devină teritorii poluate radioactiv, a declarat primul adjunct al șefului Direcției Generale de Operații a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, generalul-locotent Victor Poznihir, în cadrul Conferinței de Securitate Internațională de la Moscova, transmite RIA Novosti.

  “Un factor negativ pentru securitatea regională îl reprezintă nivelul ridicat al amenințărilor pentru statele pe teritoriul cărora sunt amplasate sau urmează să fie amplasate sistemele americane de apărare antirachetă. Acestea trebuie să conștientizeze că sistemele informaționale și de lansare ale sistemelor antirachetă reprezintă primele ținte care vor fi atinse”, a spus el.

  În afară de aceasta, a adăugat Poznihir, utilizarea sistemelor de apărare antirachetă este legată și de pericolele poluării radioactive a teritoriului.

  “Totodată, vor avea de suferit statele care nu participă la realizarea planurilor antirachetă ale Pentagonului”, a constatat Poznihir.

  Tematic

  Răspunsul Rusiei la scutul antirachetă din România: Se schimbă raportul de forțe
  SUA vor desfășura în România sistemul antirachetă THAAD
  Moscova despre amplasarea THAAD în România: Urmărim cu mare atenție
  Lavrov, despre adevăratul scop al “scutului antirachetă”
  Tagurile:
  Scutul antirachetă, Rusia


  Știrile Zilei