12:45 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8190222

  Vladimir Putin a comparat simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei rusești de către locuitorii Ucrainei cu procedura similară din România, Ungaria și Polonia.

  BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik. Președintele federației Ruse, Vladimir Putin, consideră că reacția negativă a Kievului la simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunea Donbas este una stranie.

  Potrivit lui, alte state practică aceeași schemă. Drept exemplu, liderul rus a numit Polonia, care de câțiva ani eliberează legitimația de polonez, precum și Ungaria și România, care dispun de proceduri de oferire a cetățeniei locuitorilor Ucrainei. și nu doar.

  "În legătură cu acest fapt mă întreb: cu ce rușii care locuiesc în Ucraina sunt mai răi decât românii, polonezii sau maghiarii? Ucrainenii, care locuiesc acolo, simt o legătură strânsă cu Rusia din diverse motive – relații de rudenie, căsătorii mixte sau altele. Nu văd nimic ieșit din comun în cazul dat", a subliniat președintele, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor după încheierea summitului cu omologul său nord-coreean, Kim Jong-un.

  Putin a mai adăugat că oamenii din Republica Populară Donețk (DNR) și Republica Populară Lugansk (LNR) se află într-o situație mult mai complicată decât polonezii, românii sau maghiarii de pe teritoriul Ucrainei pentru că sunt lipsiți de niște drepturi elementare.

  Miercuri, președintele Rusiei a semnat un decret prin care este simplificată procedura de dobândire a cetățeniei ruse de către locuitorii republicilor autoproclamate în Estul Ucrainei.

  Potrivit documentului, această decizie a fost luată pentru a apăra drepturile și libertățile în conformitate cu normele internaționale. În prezent, pe teritoriul Rusiei se află peste un milion de refugiați din Sud-Estul Ucrainei.

  Tematic

  Alegerile din Ucraina: Rezultatele exit-poll-ului național
  Rezultate la alegerile din Ucraina: au fost procesate 80,78% din procesele verbale
  Rezultatele alegerilor din Ucraina: 95,06 la sută din procesele verbale procesate
  Putin: Rusia este gata să restabilească în totalitate relațiile cu Ucraina
  Rezultatul final al alegerilor din Ucraina: 100% din buletine prelucrate
  Tagurile:
  Cetățenia română, Români, Ucraina, Rusia, România, Vladimir Putin


  Știrile Zilei