00:14 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Serghei Reabkov

  Moscova: SUA tratează Europa drept un câmp de luptă

  © Sputnik / Валерий Мельников
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  33370

  Europa este tratată de SUA drept un câmp de luptă cu utilizarea armelor nucleare, susține viceministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

  BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. SUA tratează Europa ca un câmp de luptă cu utilzarea armelor nucleare, un astfel de scenariu ar fi o catastrofă, consideră viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

  “SUA intenționează să amplaseze în Europa noi arme nucleare cu putere variabilă și precizie înaltă. Armele nucleare cu astfel de caracteristici au fost dezvoltate drept arme pentru câmpul de luptă. Acest lucru presupune că SUA coboară intenționat pragul utilizării armei nucleare, sporind premeditat riscul izbucnirii unui conflict cu urmări catastrofale”, a declarat oficialul în cadrul unui briefing la Moscova.

  “Aș vrea să atrag atenția colegilor noștri europeni – anume partenerul membrilor europeni ai Alianței Nord-Atlantice tratează Europa în calitate de câmp de luptă cu utilizarea armelor nucleare. Cred că e un prilej de meditație”, a menționat Ryabkov.

  Tematic

  Eveniment istoric - Turcia condamnă o decizie a SUA! Criză în NATO!
  Moscova: NATO și-a întrerupt toate contactele cu Rusia
  Lavrov: Rusia este gata de niște discuții serioase cu SUA și NATO
  Ministrul rus al Apărării: Reacția Rusiei la acțiunile NATO poate fi și asimetrică
  Tagurile:
  Europa, SUA, Rusia, Serghei Ryabkov


  Știrile Zilei