18:29 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Vladimir Putin

  Putin: Rusia trebuie să dezvolte mijloace de apărare împotriva armelor hipersonice

  © Sputnik /
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  35290

  Rusia trebuie să-și dezvolte mijloace de apărare împotriva armelor hipersonice până când alte state vor reuși să-și creeze propriile arme de acest fel, a declarat președintele rus, Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Mijloace de apărare împotriva armelor hipersonice trebuie să apară mai devreme în Rusia decât în alte țări, a declarat Vladimir Putin.

  „Știm foarte bine că astfel de arme (hipersonice n.r.) nu există în lume, de ele nu dispune nimeni în afară de noi, de Rusia. În același timp, înțelegem foarte bine că în statele puternice, mai devreme sau mai târziu, va apărea o astfel de armă. Pentru noi va fi mai bine dacă acest lucru va fi prea târziu pentru ei”, a spus Putin în cadrul unei întrevederi cu militarii.

  “Ce presupune aceasta – pentru ei va fi prea târziu? Asta înseamnă că la noi ar trebui să apară mijloace de apărare împotriva unor astfel de arme mai devreme decât aceste state își vor dota forțele armate cu arme hipersonice”, a adăugat Putin.

  Potrivit lui, dacă specialiștii ruși vor lucra conform planului stabilit și cu aceeași calitate, de care au dat dovadă până în prezent, atunci acest lucru va fi realizabil.

  “Vă rog să atrageți atenția: specialiștii știu despre ce sisteme vorbesc acum, ce am în vedere. E necesară o atenție sporită, e nevoie de o abordare extrem de profesionalistă, planificare și pregătire a unei astfel de activități. Acest obiectiv trebuie realizat în termenii pe care îi avem la dispoziție”, a subliniat Putin.

  Tematic

  Post american: SUA, incapabilă să se apere de armele hipersonice ruseşti şi chineze
  Rusia va dezvolta o aeronavă hipersonică a viitorului
  Rusia, planurile militare 2019: Sistemul hipersonic Avangard şi curăţarea regiunii arctice
  Moscova: Armele hipersonice ruseşti înlătură pericolul ieșirii SUA din INF
  Racheta hipersonică rusească Zircon a depășit estimările europenilor?
  Tagurile:
  Arma hipersonică, Rusia, Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei