02:03 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Vladimir Putin şi Mike Pompeo

  Putin către Pompeo: Este timpul să restabilim relațiile dintre SUA şi Rusia

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  18960

  Președintele rus Vladimir Putin a spus secretarului de stat american Mike Pompeo că are impresia că președintele Donald Trump vrea restabilirea relațiilor dintre SUA și Rusia după ce ancheta lui Mueller l-a exonerat.

  BUCUREŞTI, 15 mai – Sputnik, Doina Crainic. „După cum știți, acum câteva zile, am avut plăcerea să vorbesc cu președintele american la telefon”, a spus Putin lui Pompeo, în timpul întrunirii celor doi la Sochi. „Am impresia că președintele [SUA] este înclinat să restabilească relațiile şi contactele ruso-americane pentru a rezolva împreună problemele care sunt de interes reciproc”, a declarat Putin, potrivit RT

  „Din partea noastră, am afirmat de mai multe ori că dorim să restabilim pe deplin relațiile și sperăm că acum condițiile pentru aceasta sunt îndeplinite”, a adăugat Putin.

  Pompeo a confirmat că există chestiuni de interes comun pentru SUA și Rusia şi ambele țări pot lucra împreună constructiv.

  Președintele rus a menţionat, printre chestiunile de interes comun, probleme de securitate, împiedicarea răspândirii armelor de distrugere în masă, aspecte de mediu și probleme economice, cum ar fi producția de petrol.

  Serghei Lavrov și Mike Pompeo
  © Sputnik / Екатерина Лызлова

  La întâlnirea cu ministrul rus de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, Pompeo a declarat că Washingtonul nu va tolera niciun amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA din 2020.

  La rândul său, Putin i-a răspuns diplomatului american că Rusia nu s-a amestecat niciodată în alegerile din SUA și că ancheta lui Mueller demonstrează că nu a existat nicio legătură între campania lui Trump și Kremlin.

  Din 2016, multe instituții media americane și democrații l-au acuzat pe Trump că ar fi un „agent al Kremlinului”, iar Rusia a fost acuzată că s-a „amestecat” în alegerile din SUA, dar nu au fost oferite niciodată dovezi concrete cu privire la acest lucru.

  Tematic

  Pompeo, despre vizita sa în Rusia: Trump vrea relații mai bune cu Moscova
  Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
  Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei