23:48 31 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  23040

  Discuțiile politicoase între oficialii ruși și americani nu presupune că Moscova este dispusă să facă cedări care ar contraveni intereselor naționale ale Rusiei, a declarat Serghei Lavrov, comentând negocierile între Mike Pompeo și Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Vorbind despre atmosfera prietenească a negocierilor purtate marți între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că o discuție respectuoasă nu presupune dispunerea părții ruse la cedări care ar contraveni intereselor naționale ale Rusiei.

  “Am spus totul ieri, președintele Putin a confirmat acest lucru, Ușakov a confirmat acest lucru, eu am comentat. Am auzit că președintele Trump și-a exprimat public interesul de a profita de summitul G20 de la Osaka pentru a discuta cu președintele Putin. Dacă va exista o propunere oficială concretă, desigur, o vom susține”, a declarat miercuri Lavrov, fiind întrebat dacă dorința lui Trump de a se întâlni cu Putin, presupune că SUA nu condiționează desfășurarea acestei întrevederi cu eliberarea marinarilor ucraineni reținuți de Rusia.

  În ceea ce privește predispunerea spre unele cedări, luând în considerație atmosfera binevoitoare de la negocierile lui Putin cu Pompeo, ministrul a adăugat: “sunt lucruri diferite; trebuie să fim întotdeauna respectuoși, suntem niște oameni politicoși”.

  "Discutăm despre orice subiecte, reieșind din faptul că trebuie să comunicăm, că trebuie să ne auzim reciproc. Auzim unul pe altul, apropo, ei – nu întotdeauna. Dacă discutăm politicos, nu înseamnă că vom face niște cedări care ar fi contrare intereselor naționale ale Federației Ruse”, a conchis oficialul rus.

  Tematic

  Putin îi va primi azi pe Pompeo și Lavrov
  Pompeo, despre vizita sa în Rusia: Trump vrea relații mai bune cu Moscova
  Lavrov a dezvăluit subiectele abordare în discuțiile cu Pompeo
  Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
  Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei
  Putin către Pompeo: Este timpul să restabilim relațiile dintre SUA şi Rusia
  Opinia expertului: Ce să așteptăm după întrevederea Putin-Pompeo
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Mike Pompeo, SUA, Rusia, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei