15:19 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17720

  Sancținile antirusești dăunează tuturor, a declarat președintele Austriei după o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Sancțiunile aplicate Rusiei „dăunează tuturor”, a declarat președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, reamintind că introducerea acestor măsuri aveau niște „premise politice”.

  "Din punct de vedere al economiei, eu cred că tot ce a fost mai complicat a rămas în urmă. În ceea ce privește sancțiunile, cunoașteți foarte bine, precum și eu, că aici există anumite premise politice, situația legată de Crimeea și etc. Acum nu e atât de simplu să găsim o ieșire... În privința sancțiunilor, sunt de acord cu faptul că ele dăunează tuturor. Austria avea de la bun început mari probleme din această cauză, însă în ultimii ani am redirecțional fluxurile comerciale. Anterior vindeam produsele finite ale agriculturii, mere etc, acum e vorba de tehnologii, mașini know-how", a spus președintele austriac în cadrul conferinței de presă după o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  „Dacă e să privim doar dintr-un punct de vedere economice, situația nu este una nesatisfăcătoare. Nu cred că cineva va nega acest lucru”, a adăugat el.

  Tematic

  Putin către Pompeo: Este timpul să restabilim relațiile dintre SUA şi Rusia
  Opinia expertului: Ce să așteptăm după întrevederea Putin-Pompeo
  Putin: SUA sunt interesate de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia
  Putin: Dacă Iranul iese din acordul nuclear, toți vor uita că SUA au făcut-o primii
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Rusia, Sancțiuni, Austria, Alexander Van der Bellen

  Știrile Zilei