06:58 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Conferința de securitate de la Munchen. Serghei Lavrov și Heiko Maas

  Moscova și Berlinul au decis: APCE va restabili toate drepturile Rusiei

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  27110

  Șefii diplomației ruse și germane au convenit asupra rămânerii Rusiei în APCE, prin depășirea conflictului între Moscova și această organizație.

  BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe al Rusiei și Germaniei, Serghei Lavrov, și Heiko Maas, a convenit ca delegația rusă să rămână în APCE, a anunțat ministrul german.

  E bine că am ajuns la niște înțelegeri, inclusiv în privința faptului ca milioane de ruși să poată fi apărați de Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat Maas.

  Lavrov a menționat că Rusia speră că toate părțile vor respecta decizia Comitetului de Miniștri ai Consiliului Europei cu privire la egalitatea în drepturi a tuturor delegațiilor, adoptată la Helsinki.

  “Apreciem foarte mult că direcția noastră consecventă de restabilirea a dreptății a fost susținută de secretarul general al Consiliului Europei și delegațiile responsabile ale statelor-membre. Acestea au reprezentat o majoritate. În încheire astăzi a fost luată o decizie prin care s-a confirmat foarte clar, așa cum stipulează și statutul, fiecare stat, membru al Consiliului Europei, are drepturi și responsabilități egale. În acest fel, se deschide o cale spre depășirea crizei actuale, creată de o decizie inechitabilă a APCE”, a declarat Lavrov.

  Potrivit miniștrilor, următoarea sesiune a APCE va avea loc în iunie, anume atunci va trebui să se pună punct situației în care parlamentarii ruși nu pot participa cu drepturi depline la activitățile Adunării.

  Tematic

  Ucraina primește o lovitură dură: APCE condamnă noua lege a învățământului
  Fostul președinte APCE: Soros controlează instituțiile europene
  APCE vrea mariaje gay peste tot: delegația Moldovei a votat împotrivă
  APCE recomandă Rusiei reprezentarea a 6 identități de gen în delegație
  Tagurile:
  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, APCE, Consiliul Europei, Rusia, Germania, Heiko Maas, Serghei Lavrov
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei