15:40 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Lansatoare de rachete Tornado

  De temut: Lansatoarele ruseşti de rachete de ultimă generație Tornado-S, puse în funcţiune

  © Sputnik / Виталий Аньков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  66381

  În 2019, armata rusă a primit primul lot de lansatoare de rachete Tornado-S, care au fost testate până în prezent, a anunțat Techmash, producătorul rusesc de muniții.

  BUCUREŞTI, 20 mai – Sputnik, Doina Crainic. Primul lot al noilor lansatoare de rachete Tornado-S (LRM) a fost pus în serviciu în Armata rusă în acest an, a declarat pentru Sputnik, directorul adjunct al grupului rusesc Techmash.

  Oficialul a spus că, până în prezent, acest sistem de arme de nouă generație a fost testat.

  Lansarea rachetelor Moskit
  © Sputnik / Ильдус Гилязутдинов

  Până în 2020, sistemele Tornado-S și Tornado-G vor forma baza brigăzilor de artilerie ale Armatei Ruse. Acestea sunt menite să înlocuiască sistemele Smerch și Grad, care, la rândul lor, urmaşele celebrului BM-13, poreclit Katyusha, primul LRM sovietic, care și-a dovedit eficacitatea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

  Tornado-S și Tornado-G sunt puțin diferite faţă de predecesorii lor, fiind mult mai eficiente în ceea ce privește performanța operațională. Ambele LRM-uri dispun de un nou echipament de control și de comunicare la bord, un sistem automat de control al incendiilor și sisteme de navigație GLONASS. Vehiculele sunt dotate cu rachete noi.  Știrile Zilei