05:04 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Serghei Lavrov

  Lavrov: Dialogul Rusia – NATO mai poate reveni într-un făgaș constructiv

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15930

  Oportunitățile de reastabilire a unui dialog între Rusia și NATO nu au fost consumate, consideră ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Oportunitățile de readucere a dialogului între Rusia și NATO într-un făgaș constructiv nu au fost consumate, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  Oportunitățile readucerii dialogului Rusia-NATO într-un făgaș constructiv nu au fost consumate nici pe departe. Partenerii trebuie să respecte cu strictețe obligațiile pe care și le-au asumat la summiturile OSCE și Rusia – NATO de a nu-și consolida propriile securități în dauna altor părți, a declarat oficialul într-un interviu oferit publicației bulgare “Viața Internațională”.

  “Suntem deschiși întotdeauna pentru o cooperare comună în contracararea terorismului internațional, traficului de droguri, criminalității cibernetice, altor amenințări reale, nu cele inventate”, a adăugat Lavrov.

  Potrivit ministrului, relațiile între Rusia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord au intrat în faza unei crize prelungite.

  “Cei din NATO s-au dovedit a fi nepregătiți pentru o activitate de formare în spațiul euroatlantic a unei arhitecturi de securitate echitabile și indivizibile. S-a orientarea spre descurajarea țării noastre, la mutarea liniilor de separare spre Est. Extinderea continua a alianței, sporirea potențialului ei la frontierele rusești, amplasarea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA – toate acestea au provocat o criză serioasă de încredere, o escaladare a tensiunilor politico-militare în spațiul euroatlantic”, a menționat Lavrov.

  Tematic

  Lavrov: Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA
  Lavrov: Strămutarea kurzilor pe teritoriile arabe va provoca noi conflicte
  Putin îi va primi azi pe Pompeo și Lavrov
  Lavrov a dezvăluit subiectele abordare în discuțiile cu Pompeo
  Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei
  Lavrov: Suntem politicoși, dar asta nu înseamnă că vom face cedări
  Lavrov despre discursul lui Zelenskyi: Cu ce trebuie să înceapă discuții despre Donbas
  Lavrov a comentat decizia SUA de a trimite trupe în Orientul Apropiat
  Tagurile:
  NATO, Rusia, Moscova, ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei