01:53 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69

  Putin: Sunt indicii că urmează un „război tehnologic” global

  © Sputnik / Валерий Мельников
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  873100

  Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că încercarea SUA de a înlătura gigantul tehnologic Huawei de pe piața mondială este un semn că urmează un război tehnologic global.

  BUCUREŞTI, 7 iun – Sputnik, Doina Crainic. Vineri, în cadrul Forumului Economic Internațional de la St. Petersburg, Vladimir Putin s-a referit la situaţia cu care se confruntă gigantul tehnologic Huawei.

  „Să ne gândim la situația cu privire la compania Huawei, de exemplu. Există încercări nu numai de a o contesta, ci şi de a o forţa să iasă de pe piaţa globală. În unele cercuri se face chiar referire la primul război tehnologic al viitoarei ere digitale”, a declarat Putin, citat de RT

  Washingtonul a criticat mult timp Huawei și o altă companie chineză din domeniul tehnologiei, ZTE, pentru presupusele legături cu guvernul chinez. În luna mai, când războiul comercial dintre Washington și Beijing s-a intensificat, administrația Trump a inclus Huawei pe „lista neagră”, invocând preocupările legate de securitatea națională.

  Putin a adăugat că încercările unor ţări de a monopoliza un nou val tehnologic împiedică rezolvarea problemei inegalității la nivel grlobal și duc la destabilizare.

  Tematic

  Putin a înmânat distincții de stat: Au fost decorați Matvienko, Simonian, Infantino
  Reabkov: Există oportunitatea pentru întrevederea Putin - Trump
  Victoria naționaliștilor în alegerile din India: Putin i-a felicitat
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Război
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei