02:44 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Kremlinul

  Kremlinul, despre situația din Moldova

  © Sputnik / Natalia Seliverstova
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  69030

  Moscova acordă o importanță sporită relațiilor cu Chișinăul, a declarat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, Dmitryi Peskov comentând situația politică din Republica Moldova.

  Ministerul Afacerilor Externe
  © Sputnik / Максим Блинов
  BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik. Moscova acordă o mare importanță relațiilor cu Chișinăul, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, fiind întrebat despre situația politică internă din Republica Moldova.

  “Poziția oficială a Rusiei a fost exprimată în declarația Ministerului Afacerilor Externe, făcut publică astăzi. Acolo se spune despre disponibilitatea de a conlucra cu noul guvern. S-a subliniat importața pe care o acordăm dezvoltării relațiilor cu Moldova”, a declarat Peskov în cadrul unui briefing.

  Anterior, și Ministerul rus de Externe venise cu un mesaj în care indica că Moscova salută formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui nou guvern și se arată dispusă să coopereze cu noile organe ale puterii din Moldova pentru restabilirea relațiilor reciproc avantajoase între cele două țări, în conformitatea cu Tratatul de prietenie și cooperare din 2001.

  „Mizăm pe o normalizare rapidă a situației la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și a dezvoltării progresive a țării”, se spune în mesajul MAE de la Moscova.

  Diplomația rusă mai subliniază că “singura cale de depășire a crizei politice interne este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”.

  Tematic

  Moscova: Poziția față de noul guvern de la Chișinău
  Igor Dodon, despre trei scenarii ale evoluției crizei politice din Moldova
  Reacția Turciei la situația politică din Moldova: ce mesaj transmite Ankara Chișinăului
  Soluția PDM pentru criza politică din Moldova
  Tagurile:
  Dmitri Peskov, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei