02:03 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Vladimir Putin și Donald Trump

  Putin: Sunt gata oricând de dialog cu Trump

  © Sputnik / Sergey Guneev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)
  8010

  Vladimir Putin a declarat că este gata întotdeauna de dialog cu Donald Trump.

  BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Rusia este gata de un dialog cu SUA, însă acesta nu va fi unul simplu în condițiile existenței unor restricții din partea autorităților din Statele Unite și începutul campaniei electorale acolo, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în timpul liniei directe cu cetățenii.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Александр Гальперин

  “Dialogul întotdeauna este un lucru bun, există o cerere pentru el. Desigur, dacă partea americană este interesată, am spus-o în mai multe rânduri, suntem gata de acest dialog în măsura în care partenerii noștri sunt disponibili. Înțelegem cu toții, observăm, ce se întâmplă în sfera politicii interne din SUA. Chiar dacă președintele și-ar dori să facă niște pași în întâmpinare, să vorbească despre ceva, există o multitudine de restricții, legate de activitatea organelor puterii de stat, mai ales că acum șeful statului va atrage atenția la cerințele legate de campania electorală în care este deja implicat”, a spus Putin.

  Iată de ce cred că nu este totul atât de simplu în relațiile noastre, luând în considerație și faptul că o partea a establishmentului american speculează pe relațiilor ruso-americane și încearcă pescuiască ceva din aceste ape tulburi, inventând diverse fake-uri care nu se confirmă, însă continuă să depună eforturi, care ar putea fi utilizate pentru ceva mai bun, promovând aceeași direcție, a subliniat șeful statului rus.

  Potrivit lui, din momentul în care colegii americani vor fi gata, Rusia va răspunde similar, mai ales că ambele părți au multe subiecte de discutat – atât în sfera securității internaționale, dezarmare, cât și din punct de vedere a relațiilor interstatale în toate domeniile, inclusiv în economie.

  “Companiile americane nu pleacă de pe piața rusă, activează, chiar dacă nu au cifră de afaceri mare”, a adăugat șeful statului rus, menționând că în perioada mandatului președintelui Donald Trump, valoarea schimbului de mărfuri între Rusia și SUA a crescut cu 5 miliarde de dolari.

  Тема:
  Summitul G20 de la Osaka, Japonia 2019 (25)

  Tematic

  „Linia directă” cu Vladimir Putin: Aproape un milion de întrebări
  „Linia directă” cu Vladimir Putin; întrebări și răspunsuri (VIDEO LIVE)
  Linia directă cu Vladimir Putin: Ce-i preocupă cel mai mult pe ruși
  „Linia directă” cu Putin, supusă unui atac cibernetic din afara Rusiei
  Cât au pierdut Vestul și Rusia de pe urma sancțiunilor antirusești–Putin a anunțat cifrele
  Tagurile:
  Vladimir Putin


  Știrile Zilei