17:50 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (76)
  19820

  Ministerul Afacerilor Externe consideră că acuzațiile aduse de contraspionajul german agenției de știri Sputnik și Russia Today reprezintă o încălcare a libertății presei și libertății de exprimare.

  BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik. Berlinul nu a prezentat nicio dovadă atunci când a acuzat presa rusească de răspândirea propagandei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

  Raportul, elaborat de Ministerul Afacerilor Interne al Germaniei și Oficiul Federal pentru Apărarea Constituției (contraspionajul german), a fost prezentat opiniei publice săptămâna trecută.

  Pe lângă afirmațiile că serviciile de informații rusești ar desfășura activ acțiuni de spionaj pe teritoriul Germaniei, a fost dedicată o întreagă secțiune influenței instituții media asupra opiniei publice germane. Spre exemplu, agenția de știri Sputnik, postul de televiziune Russia Today Deutsch sunt acuzate, citez, de “răspândirea propagandei și dezinformării”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

  Ea a subliniat că în lipsa unor probe autorii documentului ajung la niște concluzii categorice.

  “Considerăm că o astfel de politică este una inacceptabilă, care încalcă principiile libertății presei și libertății de exprimare. Îndemnăm structurile internaționale de profil să atragă atenție la această situație, în special, reprezentanții OSCE pentru libertatea presei”, a menționat Zaharova.

  Potrivit ei, în raport se afirmă că aceste companii de stat se maschează în niște instituții media independente, pentru a-și ascunde apartenența la Rusia și pentru a influența opinia publică.

  “Raportul abundă de astfel de acuzații fără drept de apel, care coincid în tocmai cu opinia Uniunii Jurnaliștilor din Germania. E o coincidență foarte interesantă. Deja nu e vorba de o impresie, ci de o senzație că această Uniune a Jurnaliștilor din Germania, care în ultimul an a atacat Sputnik și Russia Today, menționate în raportul contraspionajului german, utilizează aceleași instrucțiuni cu ale serviciilor germane”, a menționat Zaharova.

  Moscova califică acest raport drept o nouă etapă de „cultivare a unei atmosfere ostile, toxice în jurul presei rusești”.

  "Aceasta este o dovadă clară a modului în care se formează o atitudine agresivă față de reprezentanții mass-media pe teritoriul altui stat și acest lucru se întreprinde cu ajutorul serviciilor secrete", a concluzionat Zaharova.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (76)

  Tematic

  Sputnik Caritate: Cum reacționează copiii când stau față în față cu un robot - Foto
  Redactorul-șef Sputnik, despre arestarea lui Assange: Victoria ipocriziei
  Iohannis, declarație de ultimă oră – se simte atacat de ce a scris Sputnik
  Euractiv recunoaște valoarea și corectitudinea Sputnik
  Sputnik, în centrul dezbaterilor din România
  Redactorul-șef al Sputnik Lituania, reținut la Vilnius
  Exclusiv Sputnik: Avizul Comisiei de la Veneția și comentariile deputaților PSRM–ACUM
  Lituania intenționează să interzică accesul la site-ul Sputnik, reacția lui Simonian
  Tagurile:
  Moscova, Ministerul Afacerilor Externe, RT, Contraspionaj, Sputnik, Rusia, Maria Zaharova


  Știrile Zilei