13:35 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Serghei Reabkov

  Cum va răspunde Rusia la amplasarea rachetelor de către SUA - Ryabkov

  © Sputnik/ Александр Натрускин / Фотохост БРИКС
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (61)
  31730

  Moscova își va desfășura sistemele de rachetă în funcție de acțiunile SUA în această direcție, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Ryabkov.

  BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Măsurile de răspuns ale Moscovei la desfășurare a sistemelor de rachetă a SUA vor fi realizate în regim de eliminare a amenințărilor pentru Rusia, a declarat viceministrul ru, Serghei Ryabkov.

  “Vom analiza evenimentele pe acest azimut, în acest sector, foarte atent. Acțiunile noastre de răspuns vor fi realizate în regim de parare a amenințărilor, care vot putea ipotetic ar putea apărea în fața Rusiei din diverse direcții”, a declarat el.

  Potrivit diplomatului rus, Moscova va lua o decizie despre locul amplasării armelor ei în dependență de locul amplasării a armelor de către partea americană?

  “Dacă desfășurarea noilor sisteme americane va începe anume în Asia, atunci pașii respectivi, care vor contrabalansa aceste acțiuni, vor fi întreprinse de noi în direcția de parare a amenințărilor indicate. Însă acest lucru este valabil în egală măsură și pentru direcția europeană”, a precizat Ryabkov.

  El a subliniat că „o anticipare a ceva ar fi una iresponsabilă din punct de vedere a tulburării situației în domeniul stabilității strategice și securității globale, dar și iresponsabil din punct de vedere a păstrării de partea noastră a unui spațiu de manevră în această sferă”.

  “Inițial trebuie să înțelegem ce se va întâmpla la nivel de acțiuni practice, nu la niște comentarii, declarații, semnale, aluzii, discuții, speculații etc.”, a adăugat Ryabkov.

  Pe 2 august a încetat acțiunea INF. La începutul acestui an Washingtonul a anunțat ieșirea din acest tratat, acuzând Rusia de o încălcare de lungă durată. Moscova respinge aceste acuzații. La începutul lunii iulie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea de suspendarea a tratatului. Rusia a declarat în mai multe rânduri, că respectă prevederile INF. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a menționat că Moscova are mai multe întrebări serioase față de Washington în privința respectării tratatului de către americani. Potrivit lui, acuzațiile aduse de SUA de nerespectarea INF sunt nefondate.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (61)
  Tagurile:
  INF, Serghei Ryabkov


  Știrile Zilei